joi, mai 2, 2024
AcasăSocialExplorând orizonturi educaționale la Nice: Proiectul Erasmus la Liceul „Don Bosco”

Explorând orizonturi educaționale la Nice: Proiectul Erasmus la Liceul „Don Bosco”

[ad_1]

În perioada 19 -23 februarie 2024, 14 elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu” au desfășurat o mobilitate de grup în cadrul Proiectului Erasmus nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000119751 și a Acreditării în domeniul educației școlare nr. 2021-1-RO01-KA120-SCH-000042397.

Elevii au fost coordonați de dna director prof.dr. Lăcrămioara Iordăchescu și de dna prof.dr. Irina Cosovanu, coordonator Erasmus.

Proiectul Erasmus desfășurat la Liceul „Don Bosco” din Nice reprezintă o oportunitate remarcabilă pentru dezvoltarea multilingvismului, a educației pentru mediu, a incluziunii și a interculturalității. Aceste elemente esențiale ale educației moderne au fost centralizate într-o experiență de învățare transnațională, oferind elevilor șansa de a-și extinde orizonturile și de a deveni cetățeni europeni.

Proiectul Erasmus a încurajat dezvoltarea multilingvismului prin intermediul interacțiunilor constante dintre elevii participanți dar și prin atelierul de sensibilizare a elevilor la diversitatea lingvistică, organizat împreună cu elevi din Serbia. Într-un mediu în care diversitatea lingvistică este sărbătorită, elevii au ocazia să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare în mai multe limbi. Această abordare nu sprijină doar competențele lingvistice, ci promovează și înțelegerea culturală și prietenia între participanți.

Această mobilitate a favorizat expunerea elevilor la concepte și practici legate de educația pentru mediu. Ateliere, excursii și activități interactive au fost organizate pentru a dezvolta conștientizarea asupra problemelor globale de mediu și pentru a promova practici sustenabile.

Educația pentru mediu este esențială pentru formarea unei generații preocupate de protejarea planetei, conștientă de impactul său asupra mediului înconjurător.

Proiectul Erasmus a pus un accent deosebit pe incluziunea socială, oferind un cadru în care toți elevii se simt acceptați și valorizați. Prin colaborare, înțelegere și respect reciproc, participanții au învățat să gestioneze diversitatea și să construiască punți între culturi, această experiență contribuind la formarea unui mediu școlar în care diversitatea este privită ca o bogăție și o resursă pentru toți.

În cadrul seratei interculturale elevii au avut ocazia să descopere tradițiile, obiceiurile și valorile altor țări precum Italia, Polonia, Serbia, Franța și Germania, eveniment care a valorizat diversitatea și bogăția culturală a Europei.

Proiectul Erasmus, desfășurat la Liceul „ Don Bosco” din Nice cu sprijinul partenerului nostru fidel, Francophonia, reprezintă un exemplu strălucit al modului în care educația poate deveni o forță transformatoare. Dezvoltarea multilingvismului, a educației pentru mediu, a incluziunii și a interculturalității sunt piloni esențiali pentru formarea unei generații pregătite să facă față provocărilor lumii contemporane. Elevii implicați în acest proiect au șansa de a deveni lideri ai schimbării, promovând învățarea și colaborarea pe plan internațional.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments