Incendiu puternic în Capitală. Un bărbat şi-a dat foc la propriul apartament

206


Incendiu puternic în Capitală, după ce un bărbat şi-a dat foc la propria locuinţă. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje care luptă cu flăcările. Se pare că proprietarul nu este pentru prima dată când orchestrează o asemenea scenă.

Incendiu puternic în Capitală

Un incendiu puternic a izbucnit în Capitală, după ce un bărbat şi-a dat foc la propriul apartament. La faţa locului au ajuns pompierii, care încearcă să neutralizeze flăcările.

Incendiul are loc în Sectorul 6, într-un apartament situat la etajul 1, de pe Aleea Poarta Alba. Casa bărbatului arde cu flacără puternică şi degajare mare de fum pe casa scării. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, autoscara, descarcerare şi un echipaj SMURD.

În prezent, se acţionează pentru stingerea incendiului şi evacuarea a doi locatari. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Se pare că proprietarul şi-a dat foc la apartament şi nu este pentru prima dată când orchestrează o asemenea scenă. Pompierii au mai intervenit de două ori la adresa respectivă, când bărbatul ameninţa că îşi dă foc la apartament.

Bărbatul a ieşit singur din apartament şi se afla în prezent în grija echipajelor de poliţie. Din incendiu a fost salvaţi doi iepuraşi, care vor fi adoptaţi de pompierii Detaşamentului Bujoreni.

Plan roşu de intervenţie în judeţul Neamţ. Incendiu la Spitalul Municipal Roman

La începutul anului,pe 2 ianuarie, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman s-a activat planul roşu de intervenţie din cauza unui incendiu.

Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înştiinţaţi despre producerea unui incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranţei.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Roman cu patru autospeciale de stingere şi trei ambulanţe SMURD (2 Echipaje de Prim Ajutor şi 1 Terapie Intensivă Mobila) şi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Roman.

Incendiul se manifestă într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghenă comunica printr-o tubulatură din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1.
Etajul clădirii era inundat de fum.

„Incendiul s-a declanşat local, la ghenă cu lengerie murdară de la exteriorul clădirii. Fumul din ghenă s-a extins prin tubulatura de evacuare a lenjeriei murdare într-o cameră de la etajul 1, unde era şi un grup sanitar.

La faţa locului s-au deplasat pompierii detaşamentului Roman şi s-a continuat evacuarea pacienţilor. Un pacient era la parter, 14 în saloanele de la etajul 1 şi doi pacienţi se aflau în izolatorul de la etajul 1. Toţi au fost evacuaţi.

Doi pacienţi şi două cadre medicale au fost transportaţi la CPU pentru evaluare, starea lor este bună. Cei doi pacienţi au fost transferaţi pe secţia de medicină internă a spitalului pentru supraveghere, şapte pacienţi sunt transferaţi la Spitalul Sfântul Nicolae, pentru a elibera saloanele de la parter”, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

17 pacienți au fost evacuați de pompieri și personal

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat pe locul de muncă.
Pompierii au evacuat încă 10 pacienți.

Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la Clinica de Primiri Urgențe Roman de către ambulanțele SMURD. Acestia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.


Sursa: bzi.ro