miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăTurismMalta plătește o parte din cheltuielile de cazare turiştilor care decid să-şi...

Malta plătește o parte din cheltuielile de cazare turiştilor care decid să-şi petreacă vacanţa de vară în această ţară. Ce condiții trebuie să îndeplinească vizitatorii

[ad_1]

Veste bună pentru cei care vor să petreacă o vacantă de vară în frumoasa insulă din Marea Mediterană. Malta a anunțat că plătește o parte din cheltuielile de cazare turiştilor care vor sosi în vară pe aceste meleaguri.

În plină pandemie de coronavirus, în care sectorul turistic din această țară este destul de afectat, autoritățile au alocat peste 3,5 milioane de euro pentru a susține aceasta parte a economiei, atât de importantă pentru bugetul țării. Acest plan se adresează turiștilor care călătoresc pe cont propriu, adică nu au apelat la vreo agenție de turism sau o platformă specială pentru a rezerva vacanțele.

În anul 2019, în acest paradis mediteranean au sosit 2.771.888 de turişti, însă pandemia declanșată anul trecut a dus la o prăbușire de 77% a numărului de sosiri, respectiv 658.000 vizitatori.

Malta plătește o parte din cheltuielile de cazare turiştilor

Malta va plăti până la 100 de euro turiştilor care decid să-şi petreacă vacanţa de vară în această ţară, o măsură prin care autorităţile malteze doresc să sprijine sectorul turistic în plină pandemie de coronavirus şi pentru care a alocat 3,5 milioane de euro, transmite EFE.

Planul se adresează turiştilor care călătoresc pe cont propriu – nu au apelat la agenţii sau la platforme dedicate – în această insulă din Mediterană de la 1 iunie şi care rezervă minimum trei nopţi de cazare la un hotel.

Totuși, acești bani se vor plati în funcție de stelele pe care le are unitatea de cazare. Astfel, autoritatea pentru Turism a Maltei va plăti 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele.

Mai mult decât atât, turiştii care se cazează în insula Gozo, a doua ca mărime şi cunoscută pentru plajele sale, vor primi o reducere suplimentară de 10% la rezervări.

Cei interesați de această ofertă a autorităților trebuie să se înregistreze pe pagina web a Autorităţii pentru Turism, www.mta.com.mt.

Programul de stimulente financiare beneficiază de un buget de 3,5 milioane de euro de care ar putea profita până la 35.000 de turişti, potrivit estimărilor oficiale.

Obiectivul este acela de a atrage vizitatori pentru a depăşi criza provocată de pandemia de coronavirus, care a afectat grav îndeosebi importantul sector turistic al Maltei, care în 2018 a reprezentat 27% din produsul intern brut, potrivit Eurostat.

În 2019 pe insulă au sosit 2.771.888 de turişti, în conformitate cu datele oficiale, însă pandemia a provocat o prăbuşire de 77% a numărului de sosiri (658.000 în 2020), ca urmare a carantinei şi a restricţiilor de circulaţie din întreaga lume.

2020 a fost cel mai rău an din istoria turismului

Anul trecut a fost considerat cel mai nefast an din istoria turismului. Tocmai de aceea, mai ales că acum campania de vaccinare de la nivel mondial este în plină desfășurare, multe țări caută tot felul de metode pentru a-și relua activitățile turistice care sunt generatoare de bani importanți la bugetul de stat. Mai exact, Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) a anunțat în 2020 o reducere cu 74% a numărului de sosiri internaţionale, în urma introducerii restricţiilor de călătorie şi a scăderii cererii, ca urmare a pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Destinaţiile din întreaga lume au înregistrat cu un miliard mai puţine sosiri internaţionale în 2020 decât în anul precedent, din cauza scăderii fără precedent a cererii şi a restricţiilor de călătorie pe scară largă.

Potrivit celui mai recent Barometru al Turismului Mondial al OMT, prăbuşirea călătoriilor internaţionale reprezintă o pierdere estimată de 1,3 trilioane de dolari – de peste 11 ori pierderea înregistrată în timpul crizei economice mondiale din 2009. Criză a pus în pericol între 100 şi 120 de milioane de locuri de muncă în turism, multe dintre ele în întreprinderi mici şi mijlocii.

Totuși, reducerea restricţiilor de călătorie precum și demersurile autorităților de a atrage turiști fac ca acest sector al turismului să-și revină ușor ușor.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments