Marcel Ciolacu, reacţie după la recordul de infectări COVID-19: „Este nevoie rapid de un pact pentru sănătate“

43


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacțioant astăzi, 23 octombrie, după recordul de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Marcel Ciolacu a scris pe pagina sa de Facebook că președintele Klaus Iohannis trebuie să renunţe la atitudinea partizană şi să cheme partidele la consultări, pentru un „pact pentru sănătate“.

România a depășit, vineri, 5.000 de infectări noi de COVID-19 în 24 de ore, fiind raportate 5.028 de cazuri“

„S-a ajuns prea departe! Suntem la limita unui dezastru sanitar! România nu-și mai permite un președinte care, în permanență, să divizeze societatea, să împartă românii în buni și răi, în peneliștii buni și restul, toți ceilalți, răi și vinovați!

Iohannis trebuie să renunțe la aura de ”Otto cel Mare” și să cheme URGENT toate partidele la consultări, alături de cei mai buni specialiști pe sănătate pe care îi are România“, susține Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Este nevoie rapid de un pact pentru sănătate“

Liderul social democraților este de părere că este necesar un „pact pentru sănătate“.

„Este nevoie rapid de un PACT PENTRU SĂNĂTATE, pe care toate partidele să și-l asume ferm. Este nevoie să punem rapid capăt haosului care a cuprins sistemul de sănătate. Viața oamenilor trebuie salvată, nu ignorată! Pentru că, după alegeri, domnule Iohannis, pentru mulți dintre români va fi deja prea târziu!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

„Este o întârziere de 12 ore în raportări”

Marcel Ciolacu a spus că Guvernul condus de Ludovic Orban a încercat să modifice procesul de raportare a cazurilor, cu scopul de le prezenta cu întârziere.

”Din informațiile pe care le am, au încercat să reintroducă în sistemul STS altfel raportările, dar STS a declinat această intenție, pentru că nu poate să modifice softurile necesare. Este o întârziere de 12 ore în raportări. Ați văzut, sâmbătă și duminică au putut, dar apoi, marți, miercuri, nu au mai avut ce face. Nu mai au unde să le ascundă, dar o să le ascundă pe timpul week-end-ului. La fel au făcut la începutul pandemiei.”, a menționat Marcel Ciolacu.

Peste 5.000 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în România

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), potrivit știrioficiale.ro. 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.10.2020 (10:00) – 23.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.


Sursa: bzi.ro