vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNationalMeteorologii anunţă temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Cum va fi...

Meteorologii anunţă temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Cum va fi vremea în perioada următoare

[ad_1]

Veste bună pentru cei care suspină după zilele călduroase de vară. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 30 de grade Celsius în perioada următoare. Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus că în zilele următoare ne aşteptam la valori termice ce ar putea depăşi 30 de grade Celsius.

Valori termice record pentru luna octombrie. Temperaturile înregistrate în acest weekend i-au luat prin surprindere până şi pe specialişti. Veştile sunt în continuare bune deoarece meteorologii anunţa temperaturi de vară în zilele următoare.

Temperaturi de peste 30 de grade Celsius în luna octombrie

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit la Antena 3 despre temperaturile recod pentru periada acesta, de care ne vom izbi în zilele următoare. În Sud şi Sud-Estul ţării temperaturile ar putea depăşi 30 de grade Celsius.

„Vom vorbi în continuare astăzi, mâine şi marţi de valori care în Lunca Dunării o să depaseaca 29-31 de grade Celsius. Mâine ne-am putea confrunta chiar şi cu 32 de grade Celsius.

În această dimineaţa, la 38 de staţii meteorologice au fost depăşite recordurile zilnice ale unei zile de 4 octombrie la nivelul temperaturilor minime, înregistrându-se cele mai ridicate valori de până în prezent, dintre care la 18 staţii meteo s-au înregistrat cele mai ridicate valori lunare din întreg şirul de observaţii înregistrate până la această dată.

Vremea deosebit de caldă pentru acesta perioadă se va consemna şi astăzi şi în prima parte a săptămânii viitoare, când în partea de Sud şi Sud-Estul ţării vom putea consemna valori de peste 29-30 de grade, posibil izolat mâine 32 de grade”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Vom avea zăpadă în iarnă care urmează? Iată ce spun meteorologii

Pentru că ne îndreptăm spre anotimpul rece, multă lume se întreabă cum va fi iarnă 2020-2021.

Meteorologul Roxana Bojariu a afirmat că cel mai probabil vom avea parte de ierni din ce în ce mai calde, dr episoade de viscol şi temperaturi scăzute.

„Nu se poate exclude apariţia unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie.

Efectele încălzirii globale îşi spun cuvântul şi în România. Potrivit meteorologilor, sunt şanse slabe să avem parte de o iarnă geroasă şi plină de zăpadă anul acesta.

Aşadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generaţiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând, a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Şi continuă: „Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 ca cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observaţii sistematice la nivel global şi putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condiţiile în care în Pacificul Tropical avem o fază negativă, nu pozitivă, că în cazul anului 2016.

Nu este încă sigur, dar aşa cum a pornit anul 2020, în orice caz e fie pe poziţia 1, fie pe poziţia 2 (…) Încălzirea globală îşi spune şi mai mult cuvântul în 2020, faţă de anul 2016.

Este probabil să avem ierni geroase, dar şansele sunt mult mai mici faţă de acum 20-40-60 de ani, a concluzionat Roxana Bojariu, climatolog ANM, pentru postul de televiziune B1 TV.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments