[ad_1]
Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh au dovedit că smartphone-urile pot ajuta oamenii să-și reducă consumul de alcool, alertându-i cu privire la limita atinsă.
Autorul studiului, medicul de urgență Brian Suffoletto, a recrutat 22 de voluntari, cu vârste cuprinse între 21 și 43 de ani, și le-a dat băuturi de vodcă pe care trebuiau să le bea într-o oră pentru a obține concentrația de alcool din sânge la 0,2%. – 0,8%). În următoarele șapte ore, ei au îndeplinit sarcini – mergând în linie dreaptă timp de zece pași înainte și înapoi, în timp ce Suffoletto măsura concentrația de alcool din sânge.
În același timp, un smartphone cu un accelerometru activ a fost atașat la partea inferioară a spatelui fiecărui voluntar, care măsura accelerația treptelor și amplitudinea mișcărilor participanților. În 90% din cazuri, cercetătorii au reușit să calculeze beția peste 0,8% datorită datelor primite într-o aplicație specială phyphox.
„Acest studiu controlat de laborator a arătat că telefoanele noastre pot fi utile în detectarea disfuncției legate de alcool”, a spus Brian Suffoletto. „Avem senzori puternici cu noi peste tot și trebuie să învățăm cum să le folosim într-un mod care să servească sănătatea publică în cel mai bun mod posibil.”
La facultate, Suffoletto și-a pierdut un prieten din cauza condusului beat. În calitate de medic de ambulanță, a văzut multe răni asociate cu intoxicația cu alcool. Prin urmare, medicul și-a dedicat ultimii zece ani testării unor noi modalități de a interveni într-o situație de prevenire a decesului și a vătămărilor cauzate de intoxicație.
Alcoolul este un depresiv care afectează funcția creierului, gândirea și coordonarea musculară, care afectează capacitatea unei persoane de a conduce în siguranță. Potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, accidentele de conducere în stare de ebrietate produc peste 10.000 de vieți anual în Statele Unite.
Brian Suffoletto consideră că cercetările sale ar putea oferi o bază pentru viitoarele lucrări științifice care vizează introducerea smartphone-urilor în domeniul detectării de la distanță a tulburărilor corpului cauzate de intoxicația cu alcool. În viitorul apropiat, o echipă de cercetători va efectua teste în care participanții vor purta telefoane în mâini sau în buzunare.
[ad_2]