duminică, mai 5, 2024
AcasăCulinarMotive să mâncăm rodie mai des

Motive să mâncăm rodie mai des

[ad_1]

Rodia seamănă foarte izbitor cu ovarele femeii. Nu doar la nivel anatomic, ci și la nivel funcțional. Studiile experimentale au relevat că extractul de rodie conține un tip de estrogen similar din punct de vedere structural și funcțional cu cel regăsit la mamifere. Este vorba despre estrona, care ar putea înlocui funcția ovarului la femelele cu ovariectomie (înlăturarea ovarelor) indusă.

Rodia – elixir pentru femeile cu ovare polichistice: KamranAydinov – www.freepik.com Pe lângă estronă, sucul de rodie conține și cantități mari de antioxidanți. Chiar mai mari decât antioxidanții din vinul roșu, care ajută la curățarea arterelor. Indienii îl consideră un elixir. Femeile îl consumă mai ales pentru creșterea fertilității și reglarea menstruației.

Rodia mărește șansele de procreare datorită faptului că stimulează circulația sângelui la nivelul uterului. Pe lângă faptul că poate regla menstruațiile, rodia ar putea preveni și alte probleme asociate cu sindromul ovarelor polichistice, precum infertilitatea, bolile de inimă și diabetul.

Un studiu publicat în anul 2019 în jurnalul „Nutrition, Metabolism & Diseases” a arătat că sucul de rodie îmbunătățit cu probiotice poate îmbunătăți nivelul de insulină și testosteron, rezistența la insulină, greutatea corporală, indicele de masă corporală și circumferința taliei. Studiul a fost realizat pe femei cu sindromul ovarelor polichistice.

Motive să mâncăm rodie mai des

Alte cercetări clinice au arătat că rodia reduce factorii de risc cardiovascular la femeile cu ovare polichistice și reduce sensibilitatea la insulină. Acest fruct conține licopen, quercetină și acid elagic, compuși antioxidanți care reduc nivelul lipidelor din sânge și îmbunătățesc rezultatele în bolile cardiovasculare și sindromul ovarelor polichistice.

Mai mult decât atât, poate ajuta și la combaterea cancerului mamar, prin mai multe mecanisme: – suprimă celulele canceroase – interferează cu ciclul de creștere a celulelor canceroase – inhibă producția hormonilor care stimulează creșterea celulară – stopează invazia celulelor tumorale – inițiată apoptoza – susține diferențierea celulară Poate fi util pentru femeile cu un nivel scăzut de estrogen (femeile la premenopauză și menopauză), dar și pentru cele cu un nivel crescut de estrogen (cancer de sân, endometrioză, fibrom uterin, sindrom premenstrual, noduli la tiroidă).

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments