Muștarul negru, invenția care i-a făcut cunoscuți pe doi clujeni. Din ce ingrediente este făcut preparatul

37


Muștarul este un aliment extrem de consumat în țara noastră. Se găsește lângă mici sau în anumite sosuri și cu siguranță nu există un singur român care să nu știe gustul muștarului.

Bazându-se pe această idee, doi soți din Cluj s-au gândit că ar putea face bani frumoși dacă ar vinde muștar care arată diferit.

Doi soți din Cluj au inventat un preparat alimentar inedit, cu care au dat lovitura.

Muștarul negru, afacerea de succes a unor soți clujeni

Tatiana și Zoltan sunt doi soți din Cluj care și-au dorit să pună bazele unei afaceri de familie.

Zis și făcut! Oamenii au inventat o nouă rețetă de muștar și au făcut-o cunoscută, ceea ce le aduce venituri frumoase în cont.

Toată această idee de afacere a venit după ce Tatiana a făcut în propria bucătărie o rețetă inedită de muștar.

„Soția a realizat o rețetă foarte specială. Este bazată pe miere și pe vin alb sec, un muștar pentru sosuri, dressing-uri, maioneză”, a spus Zsoltan Kovacs, pentru un post de televiziune.

Până să ajungă în borcan, muștarul trece prin mai multe procedee, fiecare la fel de important ca celălalt.

„Prima etapă este zdrobirea boabelor de muștar, respectiv realizarea făinii de muștar. A doua etapă, creerea compoziției după rețetă, cu ajutorul ingredientelor, în mare parte muștar, oțet de mere, condimente, iar apoi trecerea compoziției prin moara de piatră”, a spus bărbatul.

În ceea ce privește culoare interesantă a muștarului, care îl diferențiază față de celelalte preparate de piață, aceasta este obținută dintr-un ingredient inedit.

„Sunt rețete personalizate, rețete ieșite din comun. Aici aș aminti și de ambiția noastră de a crea un muștar care nu are culoarea galbenă, ci negru. Muștarul negru este colorat cu cărbune activ și cu trufe”, a mai adăugat Zsoltan Kovacs.

În timp, soții și-au deschis o fabrică mică, care urmează să își mărească linia de producție în perioada următoare. În ultimul an, aceasta a avut o cifră de afaceri de 40.000 lei.

 


Sursa: bzi.ro