vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNationalNumăr mic de infectări în România. Mahler: „Cei care știu că sunt...

Număr mic de infectări în România. Mahler: „Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital”

[ad_1]

Beatrice Mahler, manager la Institutul Mrius Nasta, avertizează în privinţa unei practici tot mai des întâlnite, şi anume testare cu antigen. Se pare că aceasta a devenit un fenomen în România.

Persoanele cu covid se testează cu antigen, dar nu merg la spital pentru a primi confirmarea. Acest lucru poate influenţa foarte mult transmiterea comunitară a virusului.

Ianuarie 2021 – Număr mai mare de infectări?

Beatrice Mahler a spus şi la ce să ne aşteptăm în ianuarie:

„Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare”.

Institutul Marius Nasta este ocupat în totalitate. „Nu simțim o relaxare la nivelul Institutului Nasta”.

Un nou val de infectări cât de curând

Atât în alte ţări europene, cât şi în România, cadrele medicale se aşteaptă la un nou val de infectări. Acesta e unul din motivele pentru care vaccinarea este imperios necesară.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în țările din Europa, și la noi probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val”, a afirmat managerul Beatrice Mahler.

Cât despre noua tulpină de covid, vaccinul ar fi eficient şi împotriva ei.

„Nu știm în viitor ce se va întâmpla. Ar fi foarte bine, având această posibilitate să ne vaccinăm și să reducem transmiterea comunitară, să putem beneficia de oferta pe care o avem legat de tratamentul profilactic și să ajungem într-un moment în care transmiterea comunitară să nu mai fie atât de crescută”, a subliniat Mahler.

De menţionat este faptul că astăzi, 30 decembrie 2020, a început vaccinarea şi la Institutul Marius Nasta. Aproximativ 350 de persoane, adică jumătate dintre angajaţi, se vor vaccina împotriva coronavirusului. Primul care primi vaccinul va fi cel mai vârstnic medic, după care un student (voluntar de o lună în echipa institutului) şi o asistentă (care are afecţiuni pulmonare şi care a fost infectată şi cu covid).

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments