duminică, mai 19, 2024
AcasăSocialO nouă experiență europeană în cadrul Acreditării Erasmus+ realizată de profesorii Colegiului...

O nouă experiență europeană în cadrul Acreditării Erasmus+ realizată de profesorii Colegiului Național Iași – FOTO

[ad_1]

În perioada 1 iunie 2022 – 31 august 2023, Colegiul Naţional Iaşi desfășoară activitățile anului al II-lea al Acreditării Erasmus+ din cadrul proiectului de educație școlară – mobilități de învățare individuală Erasmus+, cu numărul 2022-1-RO01-KA121-SCH-000053185, finanțat de CE.

În cadrul acestui proiect, s-au derulat 15 mobilități ale cadrelor didactice din Colegiul Național Iași, organizate în 3 fluxuri.

O nouă experiență europeană în cadrul Acreditării Erasmus+ realizată de profesorii Colegiului Național Iași

Primul flux a constat în participarea a două cadre didactice la activitățile  cursului „Intensive English and Information and Communication Technologies”, furnizat de Europass Teacher Academy, timp de 10 zile, în iunie 2023.

În cadrul celui de – al doilea flux, 7 profesori de la Colegiul Național Iași au participat la mai multe cursuri de formare : „Coding and Robotics”, „4CS : Communication, Collaboration, Creativity and Critical thinking course”, „Digital Classroom” și „STEAM – A New Path of Education” . Aceste cursuri s-au desfăşurat în Malaga, Spania,  în luna iulie, furnizorul cursului fiind Idevelop Training S.

Cel de al treilea flux a avut loc între 31 iulie și 11 august 2023 și a presupus participarea a 6 membri ai echipei de management la cursul „Effective School Leadership: Implementing Continuing Learning for All and English Language”.

Toate activitățile proiectului au avut în vedere atingerea obiectivelor propuse:

O1. Dezvoltarea competențelor profesorilor de a derula activități pentru formarea armonioasă a personalității elevilor (incluziune, cetățenie activă, interculturalitate, comunicării constructive etc.);

O2. Îmbunătățirea competențelor de utilizare a tehnologiei în procesul de predare-învățare-evaluare a cadrelor didactice;

O3. Dezvoltarea competențelor de management instituțional a persoanelor cu rol decizional din Colegiul Național Iași;

O4. Actualizarea competențelor cadrelor didactice în vederea utilizării unor strategii didactice inovative, atractive pentru elevi;

O5. Dezvoltarea unor parteneriate sustenabile la nivel european care să permită racordarea la rețelele profesionale a profesorilor din Colegiul Național Iași.

Temele cursurilor de formare a celor 15 profesori sunt gândite  să răspundă evoluției continue a tehnologiei și a realităților cărora școala noastră trebuie să le facă față.

Dintre rezultatele așteptate putem enumera: utilizarea platformelor și aplicațiilor digitate în mod eficient în cadrul activității didactice, crearea unui club de robotică pentru elevi, revizuirea unor documente proiective și a unor proceduri ale Colegiului Național Iași.

Cunoștințele dobândite ca urmare a participării la cursurile din Irlanda și Spania a celor 15 beneficiari vor fi transmise colegilor și elevilor în perioada imediat următoare (septembrie-octombrie), materialele realizate fiind publicate untr-un ghid metodologic în format letric și digital. Contactele stabilite pe durata derulării mobilităților cu colegi din alte școli europene sunt analizate de echipa de management în vederea stabilirii unor parteneriate europene care vor facilita participarea elevilor Colegiului Național Iași la mobilitățile din cadrul proiectului Erasmus+.

Acreditarea Erasmus+ a fost obținută de Colegiul Național în 2020 și se derulează pe o perioada de 7 ani.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments