miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăDivertismentOlanda isi schimba numele. Care este denumirea pe care vor autoritatile sa...

Olanda isi schimba numele. Care este denumirea pe care vor autoritatile sa o promoveze

[ad_1]

Guvernul olandez vrea ca numele tarii sa nu mai fie asociat cu Olanda, ci sa fie folosit mai des numele oficial al statului – Tarile de Jos.

Oficial, tara vecina Belgiei se numeste Netherlands (Tarile de Jos), insa in randul strainilor este mai cunoscuta sub numele de Olanda, care este doar o provincie a tarii. Iar autoritatile de la Amsterdam vor sa schimbe acest lucru.

Potrivit The Guardian, campania de rebranding national – care a fost discutata cu lideri locali de business, organizatii de turism si cu guvernul central, va fi lansata la finalul acestui an.

Ministrii vor, astfel, sa faca o schimbare asupra felului in care percep strainii tara, asociata cel mai des cu consumul de droguri si cu Districtul Rosu din Amsterdam.

Ca parte a noii strategii, Olanda va folosi numele de Netherlands (Tarile de Jos) si in campania de promovare a concursului european Eurovision, care se va desfasura la Rotterdam, in mai 2020, dar si la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Un putrator de cuvant al ministrului de externe a spus ca Tarile de Jos au nevoie de un brand national coordonat si uniform. “Vrem sa prezentam tara ca fiind una deschisa, inovativa si inclusiva. Vrem sa modernizam aceasta abordare.”

Olanda de Nord si de Sud sunt doua provincii din vestul coastei Tarilor de Jos, regiune in care se afla si Amsterdamul si Rotterdamul. Intre secolele 10 si 16, Olanda era o entitate unificata, condusa de contii de Holland.

Din secolul 17, devine parte dominanta a ceea ce se numea atunci Republica Olanda. Regatul Netherlands – denumire care vine din olandezul Neder-landen (adica tarile de jos) a aparut dupa infrangerea lui Napoleon in Batalia de la Waterloo, din 1815.

La inceputul anului, site-ul de promovare turistica Holland.com a decis sa promoveze denumirea de Netherlands si sa atraga atentia asupra tarii ca intreg si nu doar asupra unei parti mai cunoscute, in care se regasesc cele mai cunoscute orase ale tarii.

In 2018, peste 18 milioane de turisti au vizitat Olanda, iar autoritatile se asteapta ca, pana in 2030, numarul acestora sa ajunga la 42 de milioane. Capitala Amsterdam este de departe cea mai vizitata, spre disperarea localnicilor si a autoritatilor, care au impus taxe si restrictii semnificative in incercarea de a face fata valului de turisti.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments