marți, decembrie 24, 2024
AcasăTurismOrașele din România cu cea mai bună calitate a vieții. Iată care...

Orașele din România cu cea mai bună calitate a vieții. Iată care sunt cele mai atractive municipii din România

[ad_1]

Potrivit unor studii realizate în această vară, orașele din România cu cea mai bună calitate a vieții se găsesc în vestul tarii, în provincia istorică Transilvania. Cele mai importante orașe care intră în acest top sunt Clujul, Oradea, Alba Iulia, Brașov și Timișoara. Principalele criterii care s-au luat în considerare în acest top sunt siguranța, transportul și locurile de munca.

Orașele din România cu cea mai bună calitate a vieții

Marile orașe din Transilvania sunt printre primele în care locuitorii sunt mulțumiți de calitatea vieții. Potrivit unui barometru urban realizat în această vară: Clujul, Oradea, Albă Iulia, Brașov și Timișoara ocupă locuri fruntașe.

Studiul punctează domenii precum siguranța, transportul în comun sau locurile de muncă. Bucureștiul primește și el puncte, dar nu pentru calitatea vieții, ci pentru oportunitatea de a găși o slujbă.

În ultimii ani, Oradea a reuşit să strălucească tot mai mult printre orașele din Vestul tarii. Potrivit celui mai recent barometru urban, municipiul Oradea este considerat cel mai sigur oraş de către cei care locuiesc acolo şi ocupa locul întâi la încredere în administraţie publică.

Oradea şi-a convins locuitorii şi prin serviciile de sănătate, transportul în comun, dar şi starea în care se prezintă străzile, clădirile şi spaţiile publice. Locuitorii spun că administatia a lucrat repede şi bine în folosul lor.

Ceea ce la Oradea s-a întâmplat în stradă şi ceea ce s-a petrecut de la un an la altul, a întărit speranţa oamenilor că îşi pot lega visele de această comunitate. Nu toate sunt puse la punct dar, raportându-ne la ceea ce, din nefericire, nu se întâmplă în multe părţi, Oradea este într-o viteză deja lansată”, spune Dacian Palladi, expert în comunicare.

Un expert în promovarea turismului din Oradea spune că orașul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, foarte multe clădiri au fost renovate, iar asta duce automat la creșterea numărului de turiști.

“Dacă ne referim la starea clădirilor, vedem că în Oradea, în ultimii ani, s-au reabilitat o serie de clădiri. În special în zona centrală şi în zona clădirilor de patrimoniu”, spune Mihai Jurcă, director Asociaţia pentru promovarea Turismului în Oradea şi Regiune.

În aceste orașe din Romania, peste 90% dintre locuitori se declară mulțumiți

În aceste orașe din Romania, peste 90% dintre locuitori se declară mulțumiți fata de modul cum se trăiește. Conform aceluiași sondaj, cifrele sunt cam așa:

1. Cluj-Napoca – 97%

2. Oradea – 96%

3. Alba Iulia – 95%

4. Brașov – 94%

5. Timișoara – 92%

6. Iași – 90%

Daca Guam un alt exemplu din vestul tarii, ne putem raporta la orașul Timișoara. Cetățenii de aici se declara mulțumiți și spun că se trăiește bine în orașul de pe Bega. Printre punctele forte ale municipiului găsim investiţiile străine şi numărul locurilor de muncă.

”În aceste oraşe, care sunt destul de dezvoltate, vorbim de Timişoara, de Cluj, de oraşe mari cu centre universitare, există mai puţînă presiune pe timp, există mai puţînă presiune pe oameni, există mai puţînă presiune pe rezultate şi atunci acolo e diferenţierea. De acolo calitatea superioară”, a spus Vlad Vela, un consultant în afaceri.

De altfel, sectorul IT foarte bine dezvoltat influenţează şi restul domeniilor. Astfel că afacerile adiacente au înflorit foarte mult în ultima vreme.

Cele mai atractive oraşe din România. Clujul, pe primul loc

În topul celor mai atractive orașe din Romania se afla Clujul. Cifrele din barometrul realizat vara aceasta, la care au răspuns peste 13.000 de persoane, arata în acest fel:

1. Cluj-Napoca – 21,8%

2. Brașov – 15,6%

3. Timișoara – 10,3%

4. București – 9,8%

5. Sibiu – 9,7%

6. Oradea – 7,6%

7. Constanța – 3,8%

8. Iași – 3,1%

Bucurestiul a intrat și el în acest top al atractivitatii, pe locul patru. Însă nu pentru cea mai buna calitate a vieții, capitala fiind cunoscută pentru poluare, supraaglomerare și alte aspecte negative, ci pentru că locuitorii îşi pot găși mai uşor un loc de muncă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments