Pandemia de coronavirus ar putea afecta incidența și tratamentul cancerului în viitor

676


(CNN)Știrile despre cancer sunt bune până acum, dar viitorul nu arată atât de strălucitor, potrivit unui raport publicat săptămâna aceasta de Asociația Americană pentru Cercetarea Cancerului.

Progrese în tratamentul cancerului

LA AACR Cancer Progress Report 2020 a constatat că numărul de supraviețuitori de cancer care trăiesc în Statele Unite a atins un maxim istoric, cu un raport de peste 16,9 milioane.
  Decesele provocate de cancer în Statele Unite au scăzut cu 29% din 1991 până în 2017. Sunt aproximativ 2,9 milioane de vieți salvate, se arată în raport.
  Din august 2019 Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat, de asemenea, un număr record de proceduri. Treizeci și cinci au fost aprobate în perioada august 2019 – 31 iulie a acestui an, unele pentru acele tipuri de cancer pentru care nu existau multe sau opțiuni.
  Dr. Anthony Ribas a spus că a văzut personal această îmbunătățire în practica sa de oncologie. În urmă cu zece ani, doar unul din cinci pacienți cu melanom metastatic ar beneficia de tratament. Astăzi, jumătate dintre pacienții săi cu acest cancer beneficiază de terapiile existente.
  „Deși am obținut multe succese în lupta împotriva cancerului, mai sunt încă multe de făcut”, a spus Ribas. Ribas este președinte al AACR și profesor de medicină, chirurgie, farmacologie moleculară și medicală la Universitatea California din Los Angeles, Jonsson Cancer Center. De exemplu, se estimează că mai mult de patru din 10 diagnostice de cancer în rândul adulților cu vârsta de peste 30 de ani sunt asociate cu cauze potențial prevenibile, cum ar fi fumatul, obezitatea și alcoolul.

  Pandemia a făcut pagube

  Pandemia Covid-19 a avut influenta negativa pentru tratamentul cancerului. Aproape 80% dintre persoanele care primesc tratament pentru cancer au suferit o oarecare întârziere în îngrijire din cauza pandemiei.
  Analizând datele din 190 de spitale din 23 de state, raportul a constatat, de asemenea, că numărul de teste pentru depistarea cancerului de col uterin, de sân și de colon a scăzut cu 85% sau mai mult după ce primele cazuri de Covid-19 au fost diagnosticate în Statele Unite.
  Întârzierile în depistarea și tratarea cancerului sunt proiectate să ducă la peste 10.000 de decese suplimentare de cancer mamar și colorectal în următorul deceniu.

  Obezitatea și îmbătrânirea cresc riscurile

  Aproximativ 20% din noile tipuri de cancer sunt rezultatul unei combinații supraponderal, dieta și inactivitatea fizică, conform Dr. Christopher Lee, Membru al Comitetului director AACR. Peste 40% din populația SUA este obeză, potrivit datelor Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Boliloriar în următorul deceniu, se așteaptă ca jumătate dintre americani să fie obezi.
  „Această creștere rapidă a obezității a declanșat o creștere alarmantă a incidenței mai multor tipuri de cancer legate de obezitate”, a spus Lee, un epidemiolog specializat în factorii de risc pentru cancerul de sân și care lucrează la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle. Cercetarea asupra modului in care efectele obezitatii si a cancerului pot fi contracarate si noile strategii pentru reducerea obezitatii si reducerea acestei epidemii majore sunt esentiale pentru sanatatea publica.
  Populația îmbătrânește și ea. Vârsta este cel mai mare factor de risc În ceea ce privește dezvoltarea cancerului, aproximativ 60% dintre pacienții cu cancer au peste 65 de ani. Această grupă de vârstă se va dubla în următorii 40 de ani. Având 80 de milioane de persoane în această categorie demografică pentru vârstnici până în 2040, se preconizează că numărul cazurilor de cancer din Statele Unite va crește de la puțin peste 1,8 milioane în 2020 la 2,3 milioane până în 2040.

  Copiii încă au cancer

  Rata de supraviețuire pe cinci ani a copiilor și adolescenților cu cancer din Statele Unite a crescut de la 63% la mijlocul anilor 1970 la 85% în 2016, dar încă mult mai mult. studiu raportul a fost găsit
  Potrivit raportului, în 2020, aproximativ 413 mii de copii vor dezvolta cancer și 328 mii vor muri din cauza acestuia. Cancerul rămâne a doua cauză principală de deces în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 1-14 ani.
  Raportul indică faptul că copiii negri sunt cu 50% mai predispuși să moară de cancer decât albii.

  Rasism sistemic legat de cancer

  Diferențe rasiale mari persistă în ratele de supraviețuire a cancerului la copii și adulți.
  Rata mortalității prin cancer de stomac, de exemplu, este de două ori mai mare în rândul hispanilor decât în ​​cazul non-hispanilor.
  Accesul la asistență medicală și asigurări este, de asemenea, esențial. Pacienții cu cancer la ficat fără asigurare medicală trăiesc jumătate din viața celor cu cancer la ficat care sunt acoperiți. Femeile negre cu cancer ovarian, in medienu supraviețuiți atâta timp cât pacienții albi non-hispanici cu afecțiunea
  Asistență medicală insuficientă populația dobândește mai puține cunoștințe despre prevenirea cancerului și un acces mai mic la screeningul cancerului. Raportul menționează, de asemenea, că există diferențe în ceea ce privește oportunitatea furnizării serviciilor vitale.
  „Există multe motive complexe pentru aceste diferențe, dar majoritatea acestor factori sunt direct influențați de rasismul structural și sistemic în curs de desfășurare în țara noastră”, a spus Lee. „Pentru a fi abordate în mod semnificativ, trebuie să continuăm să vedem schimbări pe scară largă în politicile și practicile instituționale și publice”.

  Ce se poate face

  AACR a solicitat finanțare guvernamentală consistentă suplimentară pentru cercetarea cancerului și un acces mai bun la asistență medicală și testare.
   Oamenii de știință au mai spus că oamenii se pot ajuta și ei înșiși și pot reduce riscul de cancer. Controalele regulate și controalele în timp util pot detecta cancerul atunci când se află în stadiul în care tratamentul este cel mai eficient. Exercițiile fizice regulate pot reduce nouă tipuri diferite de cancer, inclusiv mai multe tipuri de cancer obișnuit, cum ar fi cancerul de sân, colon și plămâni. Renunță sau nu la fumat sau vape reduce și riscul de cancer.
   Primiți săptămânal buletinul informativ CNN Health

   Înregistrați-vă aici pentru a primi Rezultate obținute cu dr. Sanjay Gupta în fiecare marți de la echipa de sănătate a CNN.

   „Lucrând împreună, putem accelera mai bine ritmul progresului”, a spus el Dr. Margaret Foti, Director Executiv al AACR, „și să facă pași mari către obiectivul de prevenire și tratare a tuturor tipurilor de cancer în cel mai scurt timp posibil.”

   Sursa imagine: CNN