joi, aprilie 25, 2024
AcasăActualitatePeste 100 operatori economici au demarat activitatea de vaccinare anti-Covid-19 la sediile...

Peste 100 operatori economici au demarat activitatea de vaccinare anti-Covid-19 la sediile proprii. Ce a transmis Andrei Baciu, vicepreşedintele CNCAV

[ad_1]

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare anti-Covid-19, Andrei Baciu, a transmis, marţi, 4 mai 2021, faptul că 105 operatori economici au demarat activitatea de imunizare la sediile proprii, find deja vaccinate peste 5.000 de persoane.

Andrei Baciu a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că activitatea de imunizare a angajaţilor a demarat deja la 105 operatori economici, 31 fiind din domeniul HoReCa.

47 de echipe de vaccinare s-au deplasat la operatori economici

Activitatea se derulează cu ajutorul a 47 de echipe medicale s-au deplasat către aceşti operatori economici. În total, au fost vaccinate până acum nu mai puţin de 5.011 persoane, ele mai multe, respectiv peste 1.800, în Bucureşti.

Au mai fost vaccinate mai multe persoane în Bihor, Dolj şi Braşov.

Cei mai mulţi operatori economici care au demarat activitatea sunt în judeţele Alba şi Hunedoara, respectiv câte 15.

”Sunt şi judeţe unde această activitate încă nu a demarat şi aş profita de ocazie pentru a încuraja această activitate”, a declarat Baciu.

În România NU a fost raportat niciun caz de tromboză, ca urmare a vaccinării

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a explicat faptul că, până în prezent, în România nu a fost raportat niciun caz de tromboză rezultată ca urmare a vaccinării.

”Nu avem raportat niciun astfel de caz, în România”, a precizat Gheorghiță.

Acesta a mai menţionat faptul că aceste reacții adverse severe sunt raportate de urgenţă de către medicii care tratează pacientul.

”Este foarte greu de crezut că nu ar fi fost sesizate astfel de cazuri”.

În mai multe țări au fost raportate probleme legate de tromboză, ca urmare a vaccinării, în special cu serul de la AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță, reacţie după declarațiile lui Florin Cîțu

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, consideră că relaxarea măsurilor restrictive trebuie pusă în interdependenţă cu o accelerare a campaniei de vaccinare, el afirmând că prin imunizare scade foarte mult probabilitatea ”să avem recădere din punct de vedere epidemiologic”.

”Esenţial este să reducem cât mai mult masa critică a populaţiei receptive. În momentul în care vom relaxa aceste restricţii avem un risc foarte mic se recădere din punct de vedere epidemiologic şi de a reintra într-o perioadă de restricţii. Aşa cum s-a întâmplat până la acest moment, orice măsură de relaxare este important să vină la pachet cu o supraveghere foarte atentă din punct de vedere epidemiologic pentru a avea o monitorizare de cel puţin două săptămâni pentru a evidenţia eventualul impact în ceea ce priveşte creşterea numărului de cazuri şi progresiv se pot relaxa şi alte măsuri.

Este foarte greu, în plin pandemie, de stabilit un nivel de siguranţă de la care eşti convins că lucrurile nu se pot agrava din punct de vedere epidemiologic. Tocmai din acest motiv este important ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinare pentru că o persoană vaccinată este o persoană care din punct de vedere al receptivităţii faţă se această infecţie este mult mai bine protejată”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Premierul Florin Cîțu, despre atingerea tintei de vaccinare de 5 milioane de persoane

Medicul militar a explicat că dacă în paralel cu măsurile restrictive se accelerează campania de vaccinare, odată cu relaxarea măsurilor „probabilitatea să avem recădere din punct de vedere epidemiologic scade foarte mult”.

„Esenţial este să reducem cât mai mult masa critică a populaţiei receptive. În momentul în care vom relaxa aceste restricţii avem un risc foarte mic se recădere din punct de vedere epidemiologic şi de a reintra într-o perioadă de restricţii”, a adăugat Gheorghiţă.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că, dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. Premierul anunţă şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, respectiv faptul că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments