Pete de ouă pe țesături – Metodă excelentă de curățare

49


Te pregăteai să găteşti ceva bun, dar ai scăpat un ou pe duşumea? Învaţă din acest material o metodă banală de a curăţa totul şi de a lăsa fără pete. Cu siguranţă, şi tu ai păţit, mai ales dimineaţa, când ai vrut să-ţi faci micul dejun, să scapi un ou. De altfel, oricui i se poate întâmpla. Din neatenţie, din cazua oboselii ori, pur şi simplu, pentru că te-ai împiedicat de ceva sau de cineva, cofrajul cu ouă a ajuns pe jos. Ca să ştergi mizeria de pe jos ai nevoie de un singur ingredient. Astfel, metoda de curăţare pentru pete de ouă de pe ţesături devine mult-mult mai uşoară şi mai accesibilă.

Îl ai chiar în bucătărie şi îl foloseşti nu doar la mâncare, ci şi la prăjituri. Ştii despre ce este vorba? Ei bine, sarea. Este produsul perfect pentru curăţare când vine vorba despre pete de ouă de pe ţesături. De pe duşumea, adică de pe gresie, e mai simplu. Dificil pare atunci când ai murdărit tapiţeria scaunului din bucătărie sau covoraşul pus în faţa aragazului.

Pete de ouă pe ţesături – Metoda ideală de curăţare

Indiferent de situaţie, când scapi un ou pe jos şi ștergi, suprafaţa devine alunecoasă şi e destul de periculos pentru oricine. Ca să cureţi simplu, atât gresia, cât şi covorul, nu trebuie decât să presari din belşug sare peste ou. Acoperă-l cu sare, pentru ca nici albuşul şi nici gălbenuşul să nu se întindă. Lasă aşa în jur de 15 minute, timp în care albuşul se întăreşte. Apoi ia totul cu ajutorul unui făraş. Aceeaşi metodă este excelentă şi pentru situaţiile în care scapi pe tapiţeria scaunului său a canapelei din bucătărie.

Metode de curăţare a ouălor scăpate pe jos

Iată ce mai poţi folosi, ca să nu întinzi oul pe suprafaţa pătată şi mai mult:

  • rupe mici bucăţi din miezul unei felii de pâine proaspătă şi şterge cu ele oual spart. De ce tocmai pâinea? Pentru că absoarbe mai uşor şi mai bine gălbenuşul şi albuşul. După aceea foloseşte un burete de spălat vase ori o lavetă;
  • foloseşte o spatulă de lemn. După aceea pulverizează substanţa de şters geamurile pe locul pătat şi şterge bine. Dacă nu ai aşa ceva, foloseşte oţet îndoit cu apă.

Pentru ca suprafața pe care a căzut oul să nu devină lipicioasă, indiferent că este gresie sau țesătură, ai varianta utilizării oţetului cu apă, dar şi varianta folosirii unei substanţe din comerţ, anti pete.


Sursa: bzi.ro