marți, aprilie 30, 2024
AcasăCulinarPrăjitură cu nuci și smântână. Gustoasă, cremoasă și aromată

Prăjitură cu nuci și smântână. Gustoasă, cremoasă și aromată

[ad_1]

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert perfect, putem face rapid o prăjitură cu nuci și smântână. Aceasta are o textură fină, un aspect deosebit și merge de minune la mesele festive și nu numai. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Prăjitura cu nuci și smântână este gustoasă, cremoasă și aromată, fiind pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitură cu nuci și smântână

Când vine vorba de rețetele de prăjituri de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de trucuri culinare. De la delicioasele prăjituri cu blat pufos, însiropat și creme de ciocolată sau de vanilie până la cele făcute cu dulceață de casă sau cu fructe, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Un desert rafinat, cremos și gustos, care îi va cuceri pe cei de la masă este prăjitura cu nuci și smântână. Aceasta se face cu ingrediente alese cu grijă și cu un strop de imaginație. Prăjitura cu nuci și smântână le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

La fel de bine putem face la zi specială și nu numai o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este incredibil de pufoasă și aromată și merge de minune chiar și dimineața cu o cafea energizantă. Acest desert poate fi ornat cu nucă măcinată, cu fulgi de ciocolată sau cu frișcă. Pentru prăjitura cu iaurt și ouă vom avea nevoie de 800 g de iaurt grecesc, 6 ouă, 200 g de zahăr tos, esență de vanilie și 60 g de amidon alimentar. Prăjitura cu iaurt și ouă are o textură pufoasă, este rafinată, delicioasă și poate fi ornată în diferite moduri pentru a avea un aspect spectaculos.

Rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

Dacă vrem să pregătim o prăjitură cu nuci și smântână vom avea nevoie de 1 kg de făină, 1 kg de smântână, 1 cană cu nuci pisate, 5 linguri de zahăr, 1 lingură de esență de vanilie, 1 linguriță de zeamă de lămâie, ciocolată, 3 ouă, 200 g zahăr, 100 g de nucă măcinată, 1 linguri de unt, 3 linguri de lapte, 3 linguri de miere și 1 lingură bicarbonat.

Într-un castron se freacă untul cu zahărul apoi se adaugă oul, mierea, zahărul și bicarbonatul. Se amestecă toate ingredientele apoi se pune vasul pe baie de aburi. Se adaugă după aceea nucile măcinate și făina. Se amestecă foarte bine apoi se frământă aluatul.

Se împarte aluatul în patru și se întinde fiecare bucată pentru a obține 4 foi de aluat pe care le vom coace la dosul tăvii.

După ce blatul este gata, vom pregăti crema pentru delicioasa prăjitură. Într-un vas mare se amestecă smântâna cu zahărul, apoi se încorporează nucile, esența de vanilie și zeama de lămâie. Se împarte compoziția de cremă în 4. Foile între ele se vor umple cu cremă, iar deasupra se adaugă ultimul strat de cremă. Ciocolata simplă cu lapte se rade pentru a orma prăjitura. Desertul obținut se dă la frigider pentru câteva ore apoi se porționează pentru a fi servit.

Prăjitura cu nuci și smântână este delicioasă, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, vom obține un adevărat deliciu.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments