Predictii & Efecte: Bitcoin ar putea ajunge la 10.000$ pana in decembrie 2022

546
pret bitcoin sub 10000$
pret bitcoin sub 10000$

Bitcoin a înregistrat o creștere fulgurantă a valorii în ultimul an, în timp ce unii experți prezic că moneda digitală ar putea coborî la 10.000 de dolari până în decembrie 2022. Deși nu există nicio garanție că acest lucru se va întâmpla, este important să ne amintim că Bitcoin este un activ foarte volatil și că valoarea sa ar putea scădea semnificativ într-o perioadă scurtă de timp.

5 motive pentru care Bitcoin ar putea scădea la 10.000 de dolari până în decembrie 2022

Bitcoin este prima criptomonedă din lume și există de peste 10 ani. În ciuda istoriei sale îndelungate, este încă un activ volatil, iar prețul său poate oscila foarte mult. În trecut, Bitcoin a cunoscut mai multe oscilații majore ale prețului, valoarea sa crescând și scăzând cu mii de dolari în doar câteva zile sau săptămâni.

Iată cinci motive pentru care Bitcoin ar putea scădea la 10.000 de dolari până în decembrie 2022:

  1. Reglementarea: Creșterea reglementărilor din întreaga lume ar putea îngreuna cumpărarea și vânzarea de Bitcoin, ceea ce ar duce la scăderea prețului acestuia.
  2. Concurența: Există acum mii de criptomonede diferite care se luptă pentru atenție, iar unele dintre ele oferă caracteristici pe care Bitcoin nu le are. Acest lucru ar putea face Bitcoin mai puțin atractiv pentru investitori și ar putea duce la o scădere a prețului.
  3. Preocupări legate de securitate: Natura descentralizată a Bitcoin o face atractivă pentru infractori și hackeri. Dacă există mai multe breșe de securitate de profil înalt, acest lucru ar putea face ca oamenii să-și piardă încrederea în Bitcoin și să determine scăderea prețului acestuia.
  4. Criza economică: Criza economică globală ar putea duce la o scădere a cererii de Bitcoin, deoarece oamenii își investesc banii în active mai stabile.
  5. Probleme tehnice: Tehnologia blockchain a Bitcoin este complexă și încă în evoluție.

Analiza

Analiza bitcoin 2022

Dacă ne uităm la acest grafic, este clar că există trei perioade distincte în care bitcoin ar putea coborî până la 10.000 de dolari. Prima este la mijlocul lunii august, a doua la sfârșitul lunii octombrie, iar a treia la sfârșitul lunii decembrie. Toate aceste perioade sunt marcate de o scădere semnificativă a prețului bitcoin, urmată de o ușoară revenire. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că revenirea de la scăderea din aprilie a fost mult mai mică decât cea din martie, ceea ce indică faptul că piața își pierde încrederea în bitcoin.

Când Bitcoin scade sub $10K, marile ferme de minat se vor strădui să supraviețuiască

Pentru marile ferme de minat Bitcoin, această scădere se dovedește a fi dezastruoasă. Mineritul de Bitcoin este deja un proces costisitor, iar cu prețul criptomonedei sub 12.000$, multe ferme se vor strădui să se mențină pe linia de plutire.

Dacă prețul Bitcoin continuă să scadă, am putea asista la un exod în masă al fermelor de minerit, ceea ce ar avea un impact major asupra rețelei Bitcoin. Cu mai puțini mineri, timpii de tranzacționare ar putea încetini, iar comisioanele de tranzacționare deja ridicate ar putea crește și mai mult.

Așadar, ce înseamnă toate acestea pentru viitorul Bitcoin? Doar timpul ne va spune, dar se poate spune cu certitudine că criptomoneda va avea parte de o călătorie cu peripeții.

De ce întreaga capitalizare de piață Bitcoin ar putea fi transferată în curând către Ethereum

Pe măsură ce prețul Bitcoin continuă să scadă, la fel și capitalizarea sa de piață. De fapt, plafonul de piață al Bitcoin se apropie acum de 400 miliarde de dolari. Dar ce s-ar întâmpla dacă toată această capitalizare de piață ar fi transferată către Ethereum?

Ethereum este a doua cea mai mare criptomonedă în funcție de capitalizarea de piață și este considerată pe scară largă ca fiind cea mai promițătoare platformă blockchain. Blockchain-ul Ethereum este extrem de scalabil și este în curs de evoluție spre Ethereum 2.0, care va fi și mai scalabil.

Dacă capitalizarea de piață a Ethereum crește de la ~150 de miliarde (valoare actuala) de dolari la 600 de miliarde de dolari (valoare actuala + valoare capitalizare bitcoin), prețul Ethereum ar ajunge la aproximativ 10.000 de dolari pe monedă.

Investiția în Ethereum acum, s-ar putea dovedi foarte profitabilă în viitor, pe măsură ce platforma se dezvoltă și devine mai larg adoptată.

Concluzie

Pe baza condițiilor actuale de pe piață, este evident că Bitcoin se confruntă cu o perioadă dificilă, deoarece prețul a scăzut semnificativ în ultimele câteva săptămâni. Cu toate acestea, este important de reținut că piața criptomonedelor este foarte volatilă și că prețurile pot fluctua rapid. Prin urmare, este posibil ca prețul Bitcoin să își revină în viitor. Cu toate acestea, tendința actuală sugerează că este posibil ca prețul Bitcoin să continue să scadă pe termen lung.