Premierul Ciucă, anunț despre creșterea pensiilor: „Sunt ipoteze de la 10%, 11%, 15%”

44


Premierul Nicolae Ciucă afirmă că îşi „păstrează partea de responsabilitate” atunci când este întrebat despre procentul cu care pensiile ar urma a fi majorate de la începutul anului viitor, şeful Guvernului precizând că în prezent există doar ipoteze legate de procentul cu care aceste venituri vor creşte.

Întrebat cu cât ar putea fi majorate pensiile, în contextul în care diverşi politicieni avansează procente diferite, primul ministru Nicolae Ciucă a explicat că există mai multe ipoteze în acest sens.

Nicolae Ciucă: „Îmi păstrez partea de responsabilitate”

Nicolae Ciucă a transmis că în acest moment există mai multe ipoteze cu privire la creșterea pensiilor, „ de de la 10% la 15%, la 11%”.

„Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10%, 11%, 15”, a declarat Nicolae Ciucă într-un interviu difuzat, marţi seară, de Antena 3.

Marius Budăi, despre creșterea pensiilor

Marius Budăi, deputat PSD care a iniţiat proiectul de lege a declarat faptul că acesta prevede luarea în calcul a tuturor veniturilor pentru care s-au plătit contribuții, nu doar sporurile permanente. Așadar, dacă proiectul de lege va trece, peste 1,8 milioane de pensionar ar putea beneficia de o majorare.

Există această prevedere și în Legea 127 și știm foarte bine că până mai recentă majoritate PNL-USR a prorogat-o. Procedural nu cred că până la 1 ianuarie va putea intra în vigoare deoarece va intra ulterior în discuție bugetul pe anul următor și știți că bugetul se face pe legile în vigoare.

Nu avem nici măcar un guvern care să facă un buget. Oricum, prevederea există în legea pensiilor, dacă ne referim la cea asupra acordului global sau a altor sporuri care nu au fost incluse în baza de calcul din cauză sau datorită legilor în vigoare la acel moment”, a spus, la „Decisiv”, Marius Budăi, fost ministru al muncii și deputat PSD.


Sursa: bzi.ro