sâmbătă, ianuarie 11, 2025
AcasăActualitatePreveziuni sumbră făcută de Adriana Pistol (INSP) despre pandemia de COVID-19. În...

Preveziuni sumbră făcută de Adriana Pistol (INSP) despre pandemia de COVID-19. În octombrie vom ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnice de îmbolnăviri

[ad_1]

Valul 4 de COVID-19 din România aduce record după record. Pe zi ce trece, sistemul sanitar românesc face față din ce în ce mai greu la numărul tot mai mare de persoane care sunt diagnosticate cu Sars-Cov-2. Așadar, Adriana Pistol de la INSP oferă preveziuni sumbre. Dacă trendul actual se menţine, în octombrie România ar putea avea peste 20.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

De altfel, personalul medical din România susţine faptul că situaţia este dificilă la Terapiile Intensive, tot mai multe localităţi având ocupare de 100%.

Adriana Pistol de la INSP susţine faptul că în octombrie vom ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnice

Într-o conferinţă de presă susţinută marți, Adriana Pistol a lansat un scenariu sumbru pentru România. Oficialul INSP anunţa faptul că în octombrie vom ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnice de infectări cu COVID-19.

„Este ceva ce se petrece în fiecare weekend, pentru noi ca epidemiologi nu are nicio legătură cu niciun congres al niciunui partid. În fiecare weekend se efectuează un număr de teste mai mic. În zilele de weekend nu lucrează toate laboratoarele, iar unele dintre ele acumulează probele și le lucrează luni”, a adăugat Adriana Pistol.

Autoritățile au anunțat ieri un număr record de infectări cu noul coronavirus în România: în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.049 de cazuri noi. Recordul anterior era de 10.269 de cazuri de COVID-19, în 18 noiembrie 2020. De asemenea, au fost înregistrate 208 decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.267 de pacienți.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății anunța că autoritățile vor pune la dispoziţie mai multe pături de Terapie Intensivă

Valul de COVID-19 face multe victime, iar o bună parte dintre persoanele infectate şi nevaccinate prezintă riscul crescut de a ajunge la Terapie Intensivă. La nivel de țară sunt tot mai puţine paturi libere la ATI, iar acest lucru reprezintă o mare problemă. De altfel, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a anunţat faptul că autorităţile se luptă pentru a avea mai multe pături libere la ATI:

În fiecare zi lucrăm la acest aspect. Cea mai mare provocare e să avem un număr de paturi ATI. Ieri am operaționalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta – 8 paturi și avem în curs de operaționalizare pentru 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi și mâine.

Partea de sistem unde e necesară paturi cu oxigen. Ieri am avut o discuție și săptămâna aceasta o să operaționalizăm două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv Covid: e vorba de spitalul Malaxa, care are 100 de paturi din care 9 sunt de ATI și 40 cu oxigen, respectiv Spitalul Sfântul Ion, cu 200 de paturi din care 15 ATI; de asemenea la acest spital mai mult ca sigur vom operaționaliza încă o unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi. Deci în această săptămână pe București vom crește numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, iar la oxigen mai mult”, a spus Cseke Attila.

Pe de altă parte, duminică spre luni, Craiova s-a aflat în fața unei situaţii extrem de complicate. Au fost 30 de pacienți care aveau nevoie de oxigen şi care nu mai aveau loc la Terapie Intensivă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova anunțase că s-a deschis incă un sector din spital, sector care a fost recepționat pe întuneric. Totuşi, trei pacienţi au obţinut transferul dar din păcate doi dintre ei au murit.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments