Primul actor James Bond, Sean Connery, a murit la 90 de ani

247


Faimos pentru multe roluri, inclusiv pentru James Bond, actorul Sean Connery a murit. A devenit faimos ca James Bond și a furat inimile femeilor din întreaga lume. Mai târziu, a câștigat premii cu roluri de personaje.

El a fost primul James Bond și, pentru mulți fani, cel mai bun. Legendarul actor Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani. Dar realizările și aspectul frumos ale actorului au fost recunoscute și de-a lungul vieții sale. Connery a fost votat „Cel mai sexy bărbat în viață” de revista People la vârsta de 59 de ani, iar 10 ani mai târziu, un alt sondaj a stabilit că el este „Cel mai sexy bărbat al secolului”.

Sean Connery a fost un star mondial, în fața și în spatele camerelor

A reuși să păstrezi bine o stare de suflet la o vârstă avansată ar fi o realizare pentru orice actor – dar odată cu trecerea anilor, carisma lui Connery părea să crească. Cu părul său argintiu, bronzul sănătos, statura musculară și farmecul orbitor, Sean Connery a fost un star mondial, în fața și în spatele camerelor.

Până când a fost ales „Cel mai sexy bărbat în viață” în 1989, scoțianul era deja mult avansat în cariera sa. Connery devenise o legendă ca actor James Bond și câștigase, de asemenea, respect chiar și de la criticii contemporani în rolurile sale impresionante. A obținut un Oscar și a fost adesea privit ca o figură implicată și în viața publică.

Născut la Edinburgh pe 25 august 1930, avea o experiență umilă. A părăsit devreme școala și s-a străduit să ajungă la capăt prin slujbe ciudate. Dar chiar și la o vârstă fragedă, avea deja un corp atletic. A folosit asta în avantajul său și a început să facă culturism intensiv. Acest lucru i-a permis, printre altele, să câștige un campionat scoțian de culturism, precum și să lucreze ca model nud la academia de artă.

A devenit faimos după ce a jucat în James Bond

Atât lumea teatrului, cât și cea a filmului au luat în seamă frumosul atletic. Începând cu mijlocul anilor 1950, a preluat roluri de actor secundar, dar cu un succes destul de limitat. Abia când doi producători de la Hollywood au căutat un actor pentru un nou film de spionaj, după ce alții au respins oferta, tânărul Connery a riscat, a audiat pentru rol – și a fost distribuit în ceea ce avea să devină partea vieții sale. .

Primul film Bond, Dr. No , a devenit un succes la box-office în 1962. Connery s-a dovedit a fi alegerea ideală pentru rolul agentului britanic al serviciilor secrete.

Au urmat numeroase continuări, transformândul pe Connery într-o vedetă internațională. Dar pentru el, chiar și asta nu a fost suficient de bun – și a susținut, de asemenea, că este subplătit. După al cincilea film Bond, a luat o pauză. Actorul a început să caute alte genuri și a ajuns să joace roluri foarte solicitante.

A urmat o primă revenire (și mai bine plătită) ca Bond, înbol 1971, cu Diamonds Are Forever – dar și-a donat salariul record de peste 1 milion de dolari unei organizații caritabile scoțiene pe care a cofondat-o. Și 12 ani mai târziu, el ar putea fi convins încă o dată să joace Bond în Never Say Never Again , care a devenit un succes imens – și a fost ultimul său adio pentru rol. Astăzi, este încă adesea lăudat ca fiind cel mai bun Bond din toate timpurile.

Actorul a luat un Oscar pentru filmul The Untouchables

Între timp, Connery își consacra reputația de actor serios – cu diferite grade de succes comercial. A susținut câteva spectacole remarcabile în The Man Who Would Be King (1975), The Name of the Rose (1986) și The Untouchables (1987), pentru care a primit singurul său Oscar.

Între timp, de multe ori în roluri secundare, el a ajutat la succesele mari ale blockbuster-urilor de la Hollywood. Filme precum Highlander (1985), Indiana Jones (1989) și Robin Hood (1991) au beneficiat enorm de farmecul său de vârstă mijlocie.

În anii 1990, Sean Connery a jucat în câteva filme mai puțin notabile, dar până atunci își dezvoltase deja alte interese.

Când a fost numit cavaler de regina Elisabeta în 2000, patriotul scoțian a fost îmbrăcat într-un kilt în timpul ceremoniei. Ulterior a fost onorat de orașul său natal Edinburgh cu premiul Freedom of City, pe care l-a considerat mai important decât cavalerismul.

Actorul a fost întotdeauna un sprijin vocal al independenței pentru Scoția sa natală și a stabilit o fundație în beneficiul tinerilor scoțieni talentați. S-a retras oficial din actorie după ce a primit Premiul pentru realizarea întregii vieți a Institutului American de Film în 2006. Dincolo de câteva roluri vocale pentru proiecte speciale, interpretarea sa în The League of Extraordinary Gentlemen (2003) a fost ultima apariție.


Sursa: bzi.ro