duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăTurismRestricţii pentru hotelurile de la munte: gradul de ocupare se reduce la...

Restricţii pentru hotelurile de la munte: gradul de ocupare se reduce la 70% din capacitate

[ad_1]

Ieri, 10 martie 2021, a fost luată hotărârea de prelungire a stării de alertă pe teritoriul României pentru încă 30 de zile. Decizia se aplică începând cu 14 martie. Prin această hotărâre, se impun şi o serie de restricţii pentru hotelurile de la munte, respectiv gradul de ocupare se reduce la 70% din capacitatea unităţilor de primire turistică.

Prin această hotărâre, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propune modificarea intervalului orar în care este restricţionată deplasarea în afara locuinţei. CNSU a propus ca interdicţia să fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00.

Restricţii pentru hotelurile de la munte

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de ieri, 10 martie 2021, Hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru încă 30 de zile, începând cu 14 martie. Prin aceasta se propune limitarea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.

Restricţia se aplică pentru următoarele localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:

Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova;
Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Bai din judeţul Harghita;
Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş;
Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov;
Sovata din judeţul Mureş;
Vatra Dornei din judeţul Suceava;
Voineasa din judeţul Vâlcea;
Zona Borlova-Muntele Mic, comună Turnu Ruieni din judeţul Caras- Severin;
Arieşeni din judeţul Alba;
Durău din judeţul Neamţ;
Novaci-Ranca din judeţul Gorj;
Păltiniş din judeţul Sibiu;
Stâna de Vale din judeţul Bihor;
Straja din judeţul Hunedoara.

Totodată, prin această hotărâre, CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricţionată deplasarea în afara locuinţei. CNSU a propus că interdicţia să fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00. Evident, doar dacă avem un motiv foarte bine întemeiat şi în baza unei declaraţii pe proprie răspundere, vom putea ieşi din locuinţa.

Cum se completează declaraţia pe proprie răspundere

Potrivit celor de la STS, avem posibilitatea de a completa declaraţia pe proprie răspundere şi online. Nu trebuie decât să accesăm pagina şi să completăm formularul. DAR… declaraţia tot trebuie semnată. Aşadar, va trebui scoasă la imprimantă şi semnată de mână.
Cine doreşte, poate completa declaraţia cap-coadă de mână. În cazul în care informaţiile din declaraţie sunt false, apar în discuţie consecinţele penale, întrucât e vorba de comiterea unui fals în declaraţii.

În concluzie, putem circula în intervalul 22.00 – 05.00 dacă mergem la spital, venim ori mergem la serviciu sau avem grijă de o persoană care nu se poate deplasa. Vizitele de curtoazie ori ieşitul în oraş sunt, aşadar, interzise.

Când se poate ieşi din casa după ora 22.00

Iată în ce situaţii e permisă deplasarea după ora 22.00:

deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță. Deplasarea și pentru achiziționarea de medicamente;
deplasări în afară localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments