[ad_1]
Când vine vorba de ceva dulce făcut acasă, ideală este delicioasa rețetă de biscuiți de post fragezi și aromați. Atunci când vrem să pregătim ușor și rapid un desert de post, biscuiții de casă sunt alegerea perfectă. Aromați și pufoși, biscuiții pot fi făcuți după rețeta veche a bunicii. Iată cum să pregătești acasă un desert ca în vremea copilăriei.
Cea mai simplă rețetă pentru biscuiți de post fragezi și aromați
Zilele de post reprezintă o adevărată provocare pentru gospodine, așa că acestea se întrec în tot felul de rețete. Fie pregătesc niște bucate delicioase de sec precum niște sarmale de post mănăstirești, câteva rulade aperitiv de post sau fac rapid un chec de post, fie optează pentru mult apreciatul desert și prepară niște fursecuri fragede sau o prăjitură cu aluat răzuit, iar rețetele sunt diverse și spectaculoase.
Când vine vorba de dulciurile făcute acasă, printre preferatele tuturor se află delicioasele mini tarte cu fructe, dar și pufoasa prăjitură de post cu vișine, cu un gust dulce-acrișor care îi va cuceri pe cei de la masă.
Extrem de apreciați sunt și biscuiții de casă, fragezi și aromați. Aceștia sunt nelipsiți în zilele de post și pot fi făcuți ușor cu câteva ingrediente. Dacă pregătim mai întâi un aluat fraged de post și câteva arome inedite, cu siguranță vom pregăti cei mai buni biscuiți de post.
Secretelor celor mai buni biscuiți de casă
Putem face foarte ușor biscuiți de post fragezi și aromați, care vor readuce la masă gustul copilăriei. Aceștia pot fi umpluți cu dulceață sau savurați simpli alături de o cană de ceai sau cafea. Pentru pregătirea lor avem nevoie de 500 g de făină de calitate, 150 g de zahăr pudră vanilat, 200 ml de ulei de floarea soarelui, 100 ml de lapte de soia, sare, scorțișoară, bicarbonat de sodiu și 300 g de dulceață, la alegere.
Mai întâi se pregătește aluatul pentru biscuiții de post. Se pune făina într-un vas mare apoi se adaugă zahărul pudră vanilat, sarea, puțină scorțișoară și bicarbonatul de sodiu. După ce se amestecă bine, se pune uleiul de floarea soarelui și puțin lapte de soia. Se frământă bine aluatul până devine elastic și nu mai este lipicios. Aluatul se lasă la crescut timp de 30 de minute.
După ce aluatul a crescut suficient, se pregătește cuptorul și tava în care se vor coace biscuiții. Se încălzește cuptorul, iar tava se tapetează cu hârtie de copt. Pe masă se întinde bine aluatul pentru biscuiții de post și se decupează cu ajutorul unor forme de biscuiți. Când sunt gata, se pun biscuiții în tavă, apoi se dau la cuptor.
Ulterior, se scot și se lasă la răcit în tavă. Delicioșii biscuiți se lipesc doi câte doi cu dulceață, la alegere. Biscuiții de post cu dulceață de căpșuni sau gem de mere vor fi cu siguranță aromați și pe placul celor de la masă.
Gospodinele pot alege rețeta de biscuiți de post fragezi și gustoși pentru a pregăti un desert ca în vremea copilăriei. Biscuiții de post făcuți acasă pot fi serviți dimineața la cafea sau împreună cu o cană de ceai. Gustoși și fragezi, aceștia ne vor încânta de fiecare dată, amintindu-ne de rețetele bunicii.
[ad_2]