miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăCulinarRețetă de pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Secretele unui aluat...

Rețetă de pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Secretele unui aluat reușit

[ad_1]

Cauți o rețetă de pâine pufoasă cu drojdie uscată? Ai nimerit cum nu se poate mai bine! În rândurile următoare, ți-am pregătit o rețetă simplă și rapidă, care să îți amintească de gustul copilăriei.

Pâinea de casă este un deliciu de care ar trebui să te bucuri mai des! Cât încă este caldă, se servește fie goală, fie cu unt și dulceață și este extraordinar de gustoasă. Aluatul se prepară repede, iar mirosul îmbietor de pâine la cuptor îți va inunda nările și te va conduce pe meleagurile copilăriei, când viața era mai simplă, iar oamenii mai buni.

Prepară o pâine pufoasă, ca la mama acasă, doar urmărind sfaturile de mai jos. Spor la gătit!

o paine de casa feliata si un borcan de gem
Aluatul se prepară repede, iar mirosul îmbietor de pâine la cuptor îți va inunda nările și te va conduce pe meleagurile copilăriei.

Rețetă de pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată: Ingrediente și mod de preparare

Pentru o pâine ca la carte, ai nevoie de: 500 de grame de făină tip 000, șapte grame de drojdie uscată, 300 de mililitri de apă, o lingură de sare, o jumătate de linguriță de zahăr, trei linguri de ulei, un gălbenuș și mac și susan (pentru decor).

Pâinea se prepară în aproximativ o oră. Din ingredientele menționate, vei obține două pâini delicioase și pufoase.

Prepararea aluatului. Secrete preluate de la bucătari

Cerne făina într-un castron încăpător, apoi adaugă pliculețul de drojdie uscată, sarea și zahărul. Mare atenție, însă! Sarea nu trebuie să ia prea mult contact cu drojdia.

Următorul pas este să adaugi și apa, care trebuie să fie călduță, pentru ca aluatul să crească mare și pufos.

În momentul în care ingredientele s-au omogenizat, adaugă și uleiul, apoi frământă cu mâna cât mai energic. Dacă este necesar, mai adaugă făină sau apă.

Foarte important este să frămânți mult aluatul, pentru a ajuta la eliberarea glutenului și a făinii. În acest fel, aluatul nu rămâne lipicios și devine neted și elastic.

Unge, apoi, castronul cu ulei (pentru a evita lipirea aluatului de pereții vasul când crește) și pune aluatul înăuntru.

Acoperă vasul cu un prosop curat și depozitează-l într-un loc călduț.

Aluatul este gata atunci când și-a dublat sau chiar și-a triplat volumul.

o paine de casa feliata
Pâinea se prepară în aproximativ o oră. Din ingredientele menționate, vei obține două pâini delicioase și pufoase.

Modelarea și coacerea pâinii

Unge-ți mâinile cu ulei și, când aluatul a crescut suficient, împarte-l în două părți egale. Împarte, apoi, fiecare bucată de aluat în trei și împletește pâinea. Așa obții două pâini împletite.

Ia două tăvi de cozonac, unge-le cu ulei și adaugă pâinile împletite. Mai lasă-le să crească încă 15 minute, după care unge-le cu gălbenuș de ou diluat în apă. Pentru un aspect mai plăcut și o aromă deosebită, presară mac și susan pe deasupra.

În cuptorul preîncălzit la 200 de grade, introdu cele două pâini și lasă-le să se coacă aproximativ 40 de minute, până când capătă o crustă frumoasă, aurie.

După ce ai scos pâinile din cuptor, scoate-le din tăvi, apoi lasă-le la răcit. Pentru a le păstra pufoase mai mult timp, acoperă-le în prosoape curate.

Poftă bună!

o paine de casa feliata
După ce ai scos pâinile din cuptor, scote-le din tăvi, apoi lasă-le la răcit.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments