Rețetă focaccia subțire. Cum să pregătești deliciul autentic italian la tine acasă

44


Rețeta de focaccia subțire italiană este pe placul tot mai multor persoane. Foccacia este un aluat foarte crocant și parfumat. Se prepară atât din drojdie cât și din aluat fără drojdie. Rețeta de focaccia subțire include câteva ingrediente de bază, printre care se numără ulei de măsline, făină de grâu, apă și drojdie.

Focaccia proaspătă, aurie, subțire fără drojdie este una dintre cele mai gustoase feluri de mâncare caracteristică bucătăriei italiene. Pentru cei care nu folosesc drojdie, această rețetă este o alegere excelentă de coacere a acesteia acasă. Această rețetă poate fi folosită pentru a prepara 4 focaccia cu diametrul de aproximativ 20 cm sau bucăți mai mici, după gust. Dacă nu doriți să folosiți rozmarin, îl puteți înlocui cu alte ierburi precum cimbru sau oregano. Pentru a pregăti felul de mâncare italian vei avea nevoie de făină de grâu în cantitate de 250 grame, ulei de măsline 40 grame, apă caldă 125 mililitri,  zahăr 5 grame, sare și rozmarin proaspăt.

mai multe felii de focaccia pe un suport de lemn
Focaccia proaspătă, aurie, subțire fără drojdie este una dintre cele mai gustoase feluri de mâncare

Rețetă focaccia subțire. La ce temperatură trebuie copt deliciul italian

Pentru a pregăti focaccia trebuie în primul rând să spălați rozmarinul proaspăt și să-l uscați. După care tocați-l grosier și amestecați condimentul într-un bol cu ​​ulei de măsline. Condimentul trebuie lăsat în ulei timp de 15 minute pentru a lăsa uleiul să devină parfumat.

După care într-un castron, cerneți făina, apa călduță, jumătate din uleiul de măsline pregătit, zahărul și sarea. Frământați tot amestecul și pregătiți un aluat neted și elastic. După care acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute.

mai multe felii de focaccia pe un suport intr-o farfurie
Pentru a pregăti focaccia trebuie în primul rând să spălați rozmarinul proaspăt și să-l uscați

Ulterior, împărțiți aluatul odihnit în 4 părți egale. Cu ajutorul unui sucitor, rulați fiecare bucată ca pentru o plăcintă rotundă de 20 cm. Din moment ce ai reușit să întinzi suficient de bine aluatul transferați aluatul rulat pe foi de copt tapetate cu hârtie de copt.

Este bine să ungeți blatul cu uleiul de măsline rămas și să întindeți rozmarinul tocat. Coaceți focaccia timp de 15 minute într-un cuptor încins preîncălzit la 200 de grade, sau 20 de minute la 180 de grade,  până când aceasta devine crocantă și aurie. Lăsați focaccia gătită să se răcească ușor înainte de servire.

Cu ce poate fi servită „pâinea coaptă pe vatră”? Aspecte de care să ții cont atunci când pregătești focaccia

Numele focaccia provine din două cuvinte latine, a căror traducere literală înseamnă pâine coaptă pe vatră.  Această creație culinară a bucătarilor nu este altceva decât o pâine italiană făcută din făină de grâu. În antichitate, focaccia era considerat un aliment simplu pentru alimentația celor mai obișnuiți oameni care era mâncat cu afumătoare la butoi.

mai multe felii de focaccia pe un suport de lemn
Numele focaccia provine din două cuvinte latine, a căror traducere literală înseamnă pâine coaptă pe vatră

Potrivit unor autori, focaccia este predecesorul direct al pizza. În sensul tradițional, focaccia este făcută din trei ingrediente, din făină, apă și ulei de măsline. Unele gospodine cred că acest fel de mâncare poate fi pregătit și din aluat foietaj, însă nu este adevărat. Însă, în timp, rețeta acestui fel de mâncare a suferit modificări semnificative. Bucătăria italiană modernă presupune prepararea acesteia cu usturoi, măsline, roșii și brânză. Iar italienii mănâncă focaccia în loc de pâine, cu brânză, carne, pește, unt și chiar gem, dacă la aceasta nu au fost adăugate măsline sau condimente.

Pâinea delicioasă poate fi coaptă din aproape orice aluat. În acest scop, de exemplu, puteți folosi aluat de drojdie, ceea ce este valabil pentru prepararea de pizza. De asemenea, se poate folosi produse de patiserie nedospite. În cazuri extrem de rare focaccia poate fi pregătită fără ulei de măsline.

După rețeta de focaccia subțire principalele ingrediente pentru prepararea pâinii italiene sunt făina, sarea și apa. Este bine să știi că aceasta poate avea formă rotundă sau dreptunghiulară. Grosimea sa poate fi, de asemenea, diferită. Puteți folosi varianta în care focaccia va fi subțire, dar este permis să o faceți și groasă. Totul depinde de preferințele bucătarului însuși. De asemenea, aceasta poate fi dulce sau sărată la gust. Focaccia poate fi servită cu sau fără umplutură, chiar și cu tartar de vită.

focaccia pe un suport
Este bine să știi că focaccia poate avea formă rotundă sau dreptunghiulară


Sursa: bzi.ro