luni, ianuarie 20, 2025
AcasăSocialSchimb de experiență la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”! Elevi din 4 țări...

Schimb de experiență la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”! Elevi din 4 țări au ajuns la Iași

[ad_1]

În perioada 19-23 septembrie s-a desfășurat, la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași, un nou schimb de experiență în cadrul proiectului Erasmus+KA2 „Let’s Explore our Cultural Heritage with Technology and Art”. Invitații școlii au fost 24 de elevi și 8 profesori din Italia, Lituania, Olanda și Turcia. Proiectul are drept obiectiv cunoașterea și respectarea bogăției diversității culturale și lingvistice, precum și conservarea și dezvoltarea patrimoniului cultural european

Participanților li s-au adus la cunoștință aspecte ce vizează culturi materiale și imateriale din spațiul românesc, elevii având oportunitatea de a schimba idei împreună.

Elevii de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” au avut musafiri

Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași a fost gazda unui număr de douăzeci și patru de elevi și a opt profesori veniți din diaspora, totul prin intermediul proiectului cunoscut drept Erasmus+KA2 „Let’s Explore our Cultural Heritage with Technology and Art” cu care unitatea de învățământ operează de câțiva ani.

„Împreună cu elevii școlii noastre, oaspeții au participat la diferite activități în cadrul cărora au descoperit mai multe aspecte ale culturii materiale și imateriale din spațiul românesc, mai ales din zona Moldovei, având, totodată, ocazia de a împărtăși celorlalți participanți elemente specifice culturii din care provin. Programul mobilității a inclus o prezentare a costumelor populare, a cântecelor și dansurilor tradiționale specifice tuturor țărilor participante, precum și un atelier de pictură, fiecare echipă având sarcina de a desena pe un perete de pe holul școlii diferite simboluri, motive tradiționale ori clădiri istorice reprezentative pentru cultura sau pentru zona din care vin”, a declarat dr. prof. Silviana Loghin.

În cea de-a treia zi a mobilității, a fost organizată o excursie de documentare la Cucuteni, un centru important pentru cultura veche care-i poartă numele. La Muzeul de Arheologie Cucuteni, participanții au vizitat complexul funerar și au aflat detalii despre diferitele civilizațiile care au lăsat urme în zona de nord a Moldovei, din Neolitic până în Evul Mediu.

„Proiectul a oferit posibilitatea descoperirii identității culturale și istorice a orașului Iași. Palatul Culturii, Biserica «Sf. Nicolaie Domnesc», Mănăstirea «Trei Ierarhi», Mitropolia, Teatrul Național, Palatul Roznovanu, Piața Unirii, Teiul lui Eminescu și Mănăstirea Cetățuia s-au numărat printre obiectivele vizitate de participanții la acest proiect implementat de Școala Gimnazială «Ionel Teodoreanu» Iași” , a adăugat dr. prof. Silviana Loghin.

Schimburi de experiență între elevii ieșeni și școlile partenere

În primăvara acestui an, tot reprezentanți ai Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” Iași au mers în Olanda, fiind musafiri în țara parteneră.

Șase elevi de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” au avut oportunitatea să participe la un frumos de schimb de experiență, a doua mobilitate a proiectului Erasmus+KA2 „Let’s Explore Our Cultural Heritage with Technology and Art”, împreună cu alți tineri veniți din diverse țări din Europa. Ieșenii s-au bucurat de atmosfera specifică olandeză și de noutatea descoperirii unei noi culturi. Aceștia au trăit o experiența inedită și au rămas cu amintiri plăcute după participarea în cadrul inițiativei.

Atelierele au evidențiat modul în care noile tehnologii pot ajuta la promovarea artei și culturii atunci când sunt integrate în practicile educaționale, facilitând și ajutând la cunoașterea patrimoniului cultural.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments