marți, ianuarie 7, 2025
AcasăTurismSezonul turistic din Grecia va fi mai bun în acest an. Anunţul...

Sezonul turistic din Grecia va fi mai bun în acest an. Anunţul făcut de Executivul de la Atena

[ad_1]

Anul acesta, sezonul turistic din Grecia va fi unul mai bun, a spus prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis. Autorităţile elene spera ca turismul să ajungă în 2021 la cel puţin 50% din nivelul înregistrat în 2019. Guvernul de la Atena a anunţat că va acorda finanţare de 25 milioane de euro pentru o campanie de promovare a turismului, în încercarea de a atrage mai mulţi vizitatori în acest an.

Sectorul turismului din Grecia este foarte afectat de pandemia de coronavirus. Economia ţării se bazează mult pe turism, 20% din Produsul Intern Brut fiind adus de industria turistică. În Grecia, unul din cinci angajaţi lucrează în industria ospitalităţii.

Sezonul turistic din Grecia va fi mai bun în acest an

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis şi-a exprimat speranţa că sezonul turistic din 2021 ”va fi mult mai bun decât cel de anul trecut”, informează publicaţia elenă Kathimerini.

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Suddeutsche Zeitung, premierul elen a afirmat că obiectivul Guvernului este să revitalizeze turismul.

„Obiectivul nostru este să ajunge la cel puţin 50% din nivelul înregistrat în 2019. Campania de vaccinare din Grecia prevede că toţi cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani şi cei cu boli grave vor fi vaccinaţi până în mai”.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori.

Suddeutsche Zeitung a informat că Mitsotakis „cauta să faciliteze călătoriile în UE” şi susţine introducerea unui certificat de vaccinare la nivelul blocului comunitar pentru sprijinirea turismului.

Întrebat cum va folosi Grecia banii din Fondul de redresare al UE, premierul a răspuns că fondurile vor ajuta la transformarea economiei elene, cu accent pe digitalizare, majorarea investiţiilor şi trecerea la energia verde, inclusiv renunţarea la lignit până în 2028.

În condiţiile în care campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 încep să capete ritm, unele guverne, precum cele din Grecia şi Spania, fac demersuri pentru adoptarea rapidă a unui certificat valabil la nivelul întregii UE pentru cei deja inoculaţi, astfel încât oamenii să poată călători din nou.

Recent, Guvernul de la Atena a anunţat că va acorda finanţare de 25 milioane de euro pentru o campanie de promovare a turismului, în încercarea de a atrage mai mulţi vizitatori în acest an.

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la 4 miliarde de euro, faţă de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale, au anunţat recent oficialii eleni.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criză sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în acest domeniu lucrează unul din cinci angajaţi.

2020 a fost cel mai rău an din istoria turismului

Turismul mondial s-a confruntat în 2020 cu cel mai nefast an înregistrat vreodată, Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) anunţând o reducere cu 74% a numărului de sosiri internaţionale, în urma introducerii restricţiilor de călătorie şi a scăderii cererii, ca urmare a pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Destinaţiile din întreaga lume au înregistrat cu un miliard mai puţine sosiri internaţionale în 2020 decât în anul precedent, din cauza scăderii fără precedent a cererii şi a restricţiilor de călătorie pe scară largă.

Potrivit celui mai recent Barometru al Turismului Mondial al OMT, prăbuşirea călătoriilor internaţionale reprezintă o pierdere estimată de 1,3 trilioane de dolari – de peste 11 ori pierderea înregistrată în timpul crizei economice mondiale din 2009.

Criza a pus în pericol între 100 şi 120 de milioane de locuri de muncă în turism, multe dintre ele în întreprinderi mici şi mijlocii. Partea proastă este că nici 2021 nu a început sub auspicii prea bune. Din cauza pandemiei, multe ţări au reintrodus acum restricţii de călătorie, unele şi mai stricte. Acestea includ testarea obligatorie, carantina şi, în unele cazuri, închiderea completă a frontierelor, toate cântărind greu reluarea călătoriilor internaţionale.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments