vineri, decembrie 27, 2024
AcasăTurismSibiu, nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene

Sibiu, nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene

[ad_1]

Pentru al doilea an consecutiv, Sibiul a fost nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene de către Asociaţia European Best Destinations. Primăria Sibiu a înscris oraşul în această competiţie cu scopul de a menţine destinaţia Sibiu în atenţia turiştilor, printr-o promovare constantă. Competiţia se va desfăşura în perioada 20 ianuarie – 10 februarie, în funcţie de voturile primite de fiecare oraş participant.

Toţi cei care iubesc Sibiul şi doresc să îl încurajeze în această competiţie, pot acorda un vot oraşului pe site-ul www.vote.ebdest.in. Anul trecut, Sibiul s-a clasat pe locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate, devansând în clasament destinaţii turistice precum Paris, Roma sau Cork.

Sibiu, pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene

Municipiul Sibiu a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene de către Asociaţia European Best Destinations, competiţia pentru stabilirea topului desfăşurându-se în perioada 20 ianuarie – 10 februarie, a anunţat primăria oraşului.

Topul va fi stabilit în funcţie de voturile primite de fiecare oraş participant, Sibiul putând fi votat pe site-ul www.vote.ebdest.in.

Potrivit sursei citate, Primăria Sibiu a înscris oraşul în această competiţie pentru a-l promova şi menţine în atenţia turiştilor.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a punctat că în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations au fost evidenţiate centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă.

„Apariţia vaccinului anti-COVID-19 ne dă speranţă că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricţiile necesare pentru protecţia cetăţenilor. Anul acesta, în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activităţi prin care turiştii pot respecta distanţarea şi se pot simţi în siguranţă. Am scos în evidenţă centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitală europeană a drumeţiei şi gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando”, a declarat Astrid Fodor, citată în comunicat.

Sibiul, nominalizat alături de oraşe şi destinaţii de top din Europa

Printre oraşele şi regiunile selectate alături de Sibiu în această competiţie se număra Viena, Paris, Roma, Florenţa, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franţa), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Şoca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) şi Kefalonia (Grecia).

În anul 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate, devansând în clasament destinaţii turistice precum Paris, Roma sau Cork. Pe primele cinci locuri s-au situat oraşele Colmar (Franţa), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) şi Cascais (Portugalia).

Orașul Timișoara, inclus de cotidianul The Independent în topul destinaţiilor ce merită a fi vizitate în 2021

Cotidianul britanic The Independent a inclus Timişoara pe lista destinaţiilor care merită vizitate în anul 2021.

Pe lista făcută de jurnaliştii britanici se afla Jerez de la Frontera (Spania), Rijeka (Croaţia), Wroclaw (Polonia), Sète (Franţa), Lahti (Finlanda), Düsseldorf, (Germania), Cork (Irlanda), Braga (Portugalia) şi Timişoara (România). Acestea au fost sau vor fi Capitale Europene ale Culturii.

„O altă Capitală Europeană a Culturii, de această dată pentru anul 2023 (trebuia să deţină acest titlu anul viitor, dar mandatul său a fost amânat din cauza pandemiei). Poate că nu aţi auzit de cel mai mare oraş din vestul României, dar toate acestea îi dau mai mult farmec. Aflat pe malul nordic al răului Bega, oraşul Timisoasa este uneori numit şi Mica Viena datorită arhitecturii sale secesioniste, a istoriei sale bogate şi a melanjului de culturi care şi-au lăsat amprentă. Romanii, tătarii, turcii, austriecii şi germanii pot fi recunoscuţi în stilul oraşului. Găzduieşte deja spectacole muzicale şi teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va creşte, fără îndoială, în următorii câţiva ani, în contextul în care se pregăteşte pentru mandatul de Capitală Europeană Culturală”, scriu jurnaliştii de la The Independent.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments