Spectacolul „L-am visat pe Moș Crăciun”, la Teatrul Luceafărul din Iași! 50 de copii cu deficiențe de auz vor urmări reprezentația tradusă în limbaj mimico-gestual

50


Spectacolul „L-am visat pe Moș Crăciun” este programat pentru datele de 11 și 18 decembrie 2022, la Teatrul Luceafărul Iași. Regizorul Constantin Brehnescu spune că, nu există om care să nu-l fi visat pe Moș Crăciun, iar povestea ce va fi urmărită în special de copii este adaptată preferințelor generației de astăzi

Pentru toți cei care doresc să intre cu puțin avans în atmosfera sărbătorilor de iarnă, echipa artistică a Teatrului Luceafărul a pregătit o nouă producție de sezon, „L-am visat pe Moș Crăciun”. Acesta este un spectacol imaginat de regizorul Constantin Brehnescu, seniorul instituției ieșene pentru copii și tineret, a cărui acțiune scenică este plasată în seara de Ajun. Seria de întâmplări care îi va menține pe spectatori cu sufletul la gură culminează cu apariția personajului titular ce poposește pentru a lăsa cadourile mult așteptate.

Spectacolul „L-am visat pe Moș Crăciun” pentru copii și tineret

Scenariul ține pasul cu evoluția în timp a personajului central al lunii decembrie, Moș Crăciun, adaptând povestea la preferințele de azi ale tinerei generații.

„Nu există om care să nu-l fi visat pe Moș Crăciun, acest fabulos personaj care în imaginarul nostru e obligat să ne aducă bucurii, indiferent de condiția socio-economică a momentului. De această dată, povestea noastră se îmbogățește cu eroi din literatura universală, iar împreună ne vor livra, prin intermediul teatrului, surpriza de care avem nevoie cu toții, în fiecare moment, dar mai ales în prezent”, declară regizorul Constantin Brehnescu.  

Din echipa de realizatori fac parte Constantin Brehnescu (text și regie), Viorica Perju (scenografia), Radu Ștefan (muzica), Cristina Todi (coregrafia), și actorii Cristian Gheorghiu (Tata), Ileana Ocneanu (Mama), Iulia Deloiu Trif (Băiatul), Camelia Dilbea (Fetița), Beatrice Volbea (Vulpea), Claudiu Gălățeanu (Motanul), Aurelian Diaconu (Moș Crăciun), Ionela Arvinte, Gabriela Andrei, Elena Zmuncilă, Cristian Gheorghiu, Dragoș Matfei (clovni, stafii, mexicani).

Oltița Cînteac: „Experiența teatrului e foarte valoroasă”

scena de teatru din spectacolul „L-am visat pe Mos Craciun”
Scenariul ține pasul cu evoluția în timp a personajului central al lunii decembrie, Moș Crăciun, adaptând povestea la preferințele de azi ale tinerei generații

Reprezentațiile cu „L-am visat pe Moș Crăciun” sunt programate în datele de 11 decembrie și 18 decembrie 2022, de la ora 11:00, iar pe 21 decembrie, de la ora 17.30. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau online, pe platforma bilet.ro. La reprezentația din 21 decembrie 2022 vor fi prezenți, ca invitați speciali, copii instituționalizați și 50 de elevi din Holboca și Schitu Duca, unii dintre ei, pentru prima oară la teatru.

„E un dar cultural pe care îl oferim acestor spectatori în prag de sărbători, o bucurie artistică pentru cei care nu pot ajunge în sala noastră atât de frecvent precum ar dori. Experiența teatrului e foarte valoroasă în dezvoltarea personală și de ea trebuie să beneficieze toate categoriile de public”, precizează Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului.

De asemenea, în premieră, 50 de copii cu deficiențe de auz de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iași vor veni la acest spectacol și vor urmări reprezentația tradusă în limbaj mimico-gestual.

Spectacolul „L-am visat pe Moș Crăciun” este destinat pentru toți cei care vor să intre puțin mai devreme în atmosfera sărbătorilor de iarnă, astfel că atât pe 11, cât și pe 18 decembrie 2022 sunt așteptați la Teatrul Luceafărul Iași.


Sursa: bzi.ro