joi, septembrie 19, 2024
AcasăCulinarTăiței de casă după rețeta tradițională. Trucuri din rețeta bunicii pentru un...

Tăiței de casă după rețeta tradițională. Trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit

Tăiței de casă după rețeta tradițională. Trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti niște tăiței de casă după rețeta tradițională. Pentru a obține niște tăiței aromați, gustoși și cu o textură perfectă, trebuie să știm cum să facem aluat fraged. Cu tăițeii de casă putem obține niște supe și ciorbe delicioase, care vor fi pe placul tuturor celor de la masă. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit.

Tăiței de casă după rețeta tradițională

Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei și să pregătim niște ciorbe după rețeta bunicii, putem face mai întâi niște tăiței de casă. Aceștia se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, însă este important să pregătim aluatul perfect.

Tăițeii de casă făcuți după rețeta tradițională sunt gustoși aromați, fierb repede și oferă ciorbelor o savoare aparte. Pentru tăițeii de casă avem nevoie de 1 ou, 100 g de făină și un praf de sare.

Într-un bol mare se pune un ou și se bate spumă împreună cu un praf de sare și 100 g de făină. După ce se  amestecă foarte bine și se frământă ușor aluatul se lasă la odihnit timp de 30 de minute.

După aceea se întinde aluatul într-o foaie cât mai subțire apoi se cerne un pic de făină. Se rulează foaia de aluat și se taie la dimensiunile dorite, formând fideluțe subțiri ideale pentru supe și ciorbe, iar dacă vrem să pregătim paste atunci putem tăia niște fideluțe mai groase. Se lasă tăițeii la uscat apoi se pun în ciorbele savuroase făcute după rețeta bunicii.

Cum să pregătești acasă cea mai bună ciorbă cu tăiței

Dacă vrem să facem o ciorbă de pui cu tăiței de casă vom avea nevoie de un pui întreg, 3 cepe, 2 ardei, 2 roșii, 3 cartofi, 1 morcov, 2 frunze de dafin, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, 1 litru de borș, 1 lingură de sare și 1 rădăcină de pătrunjel.

Mai întâi se pregătește carnea de pui. Se porționează puiul și se spală carnea foarte bine apoi se pune la fiert într-o oală mare cu apă. Cât fierbe carnea se pregătesc legumele. Se curăță ceapa, ardeiul gras apoi se taie mărunt, iar roșiile se curăță de pielițe și se taie cubulețe.

Se îndepărtează spuma formată de carne, iar când nu se mai formează spuma se adaugă legumele și frunzele de dafin și se lasă la fiert la foc potrivit. După aceea se adaugă cartofii tăiați cubulețe, morcovul ras și rădăcina de pătriunjel dată prin răzătoare.

După ce au fiert legumele și carnea se pune borșul apoi pătrunjelul și ceapa tocate se adaugă în borșul delicios. Se potrivește gustul cu sare. La final se pun tăițeii de casă și se mai lasă la fiert timp de câteva minute.

Deliciosul borș de casă se servește împreună cu o pâine de casă fragedă și pufoasă. Tăițeii de casă se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și ne ajută să obținem cele mai bune ciorbe de casă. Rețetele de ciorbe sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Tăițeii de casă sunt ideali nu doar pentru supe și ciorbe, ci și pentru o porție de paste cu carne sau cu brânză.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments