miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăTurismTaxă pod Fetești – cea mai bună variantă de a plăti. Cât...

Taxă pod Fetești – cea mai bună variantă de a plăti. Cât este amenda?

[ad_1]

Probabil multe persoane se întreabă, atunci când merg în vacantă pe litoralul românesc, ce este această taxă de pod de la Fetești și cum se poate plăti. Ei bine, pentru trecerea podului de la Fetești-Cernavodă fiecare trebuie să plătească o anumită taxa, cunoscută și sub denumirea de peaj, care variază în funcție de tipul autovehicului. Iată cum poți plati taxa de pod de la Fetești și ce amenzi riscă cei care nu plătesc.

În cazul în care dorești să mergi la mare și să profiți de litoralul românesc, mai ales că rata de infectare cu noul coronavirus este una mai scăzută, trebuie să știi cum poți plati repede taxa de pod de la Fetești-Cernavodă. Potrivit CNAIR, această taxă se poate plăti la trecere, prin SMS, la benzinării sau chiar online.

Taxă pod Fetești. Cât plătești în funcție de categoria vehicului

Deși nu a fost anunțat oficial, românii sunt conștienți că a început sezonul estival, chiar și în aceste condiții de pandemie. Și cum urmează o perioadă de concedii, unii dintre ei vor alege ca destinație litoralul românesc. Cei care doresc să petreacă un sejur la Marea Neagra și vor să plece cu mașina trebuie să treacă podul de la Fetești-Cernavodă. După cum se știe, accesul pe autostrada A2 este condiționat de plătirea taxei de vignetă. Doar că pentru utilizarea tronsonului dintre Fetești și Cernavodă se plătește o taxă suplimentară. Practic, aceasta semnifică vama la trecerea peste un pod ori pe un drum de acces într-un oraș. De asemenea, acest tip de taxă mai este perceput la acostarea unei nave la un chei.

Potrivit comunicatelor de presă ale CNAIR, banii sunt folosiți în principal pentru întreținerea podului, dar și pentru administrarea, întreținerea sau modernizarea drumurilor de interes național. La fel ca și în cazul taxei de pod de la Ruse, taxele de trecere pe pod sunt calculate în funcție de categoria, greutate și numărul de locuri al autovehiculelor.

Pentru autoturisme/Mf MTMA

1 trecere: 13 RON
2 treceri: 26 RON
20 treceri: 208 RON

Pentru Mf 3,5 tone

1 trecere: 47 RON
2 treceri: 94 RON
20 treceri: 818 RON

Pentru Mf MTMA>=12 tone

1 trecere: 64 RON
2 treceri: 128 RON
20 treceri: 1114 RON

Pentru Mf MTMA>=12 tone,>=4 axe:

1 trecere: 91 RON
2 treceri: 182 RON
20 treceri: 1584 RON

MTMA = Masa totala maximă autorizată

Din fericire, există multe variante prin care se poate plăti taxa de pod de la Fetești. Astfel, ea poate fi plătită prin SMS, în benzinării, online sau cu numerar, chiar la trecere. Cu toate acestea opțiuni, e de neînțeles de ce foarte multă lume preferă, în continuare, să plătească această taxă direct la trecere. Asta poate fi și o problemă, deoarece creează cozi foarte mari și timpi de așteptare ridicați pentru toți ceilalți.

Unde poți plăti taxa de pod Fetești

Taxa de pod Fetești o poți plăti online pe site-ul taxadepod.ro, în benzinarii, dar și prin SMS la numărul 7577 taxa de trecere a podului de la Fetești (e-Tarif – Peaj Fetești) trimițând numărul de înmatriculare scris legat, fără spații sau cratime, urmat de un spațiu și numărul categoriei tarifare a autovehiculului. De menționat este că 1 este pentru autoturisme și autovehicule sub 3,5 tone și cel mult 8 locuri.

Exemplu text SMS: B12ABC 1 la numărul 7577 pentru a achita taxa de autoturisme și autovehicule sub 3,5 tone. Taxarea nu se face imediat, ci doar după ce vei confirma numărul de înmatriculare prin alt SMS, răspunzând cu textul DA. Plata pentru taxa de pod Fetești prin SMS se poate face înainte de trecere sau chiar după, în cel mult 24 de ore. Valabilitatea taxei de pod Fetești este de 12 luni de la trimiterea SMS-ului. Țineți minte însă că la întoarcere trebuie să plătești din nou.

Nu în ultimul rând, această taxă de pod poate fi plătită direct cu numerar chiar la trecere, însă în acest caz apar probleme, în sensul că se creează cozi mari de mașini. Așadar, ideal ar fi să alegeți una din celelalte modalități de plată.

Cât este amenda pod Feteşti?

În cazul în care nu ai plătit taxa de pod Fetești riști o amendă care variază în funcție de tipul vehiculului. Iată care sunt:

Pentru autoturisme, amenda este cuprinsă între 130 lei şi 260 lei. Contravenientul poate plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei, dacă este plătită în maxim 15 zile de la data comunicării Procesului verbal de constatare a contravenţiei (PVCC) şi a înştiinţării de plată (conform legii 203/2018 Art. 20).

a) Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul (autoturisme)

b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane

Amenda: 130 – 260 lei

a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, şi maximum 23 de locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto

b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi mai mică de 12,0 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane

Amenda: 470 – 940 lei

a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)

b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone şi cu maximum 3 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane

Amenda: 640 – 1280 lei

Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone şi cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane

Amenda: 910 – 1820 lei

În altă ordine de idei, pentru a evita să primești o amendă, trebuie să alegi cea mai bună variantă pentru a plăti această taxă pod Fetești.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments