Taxiuri zburătoare pentru turiști într-un oraș din Europa. Când ar putea începe testarea acestora

63


Ce nebunie de proiect va lua naștere în Spania! Taxiuri zburătoare pentru turiști este proiectul care va fi implementat în Spania începând din anul 2022. O mare companie intenționează să introducă această modalitate de transport de persoane și de mărfuri.

Responsabilă de acest proiect este Autoritatea aeronautică din Spania, Enaire, care plănuiește ca din anul 2022 acest mijloc de transport să fie introdus în Barcelona și Santiago de Compostela.

Taxiuri zburătoare pentru turiști în Spania

Turiștii care vor vizita Barcelona peste doi ani s-ar putea să aibă la dispoziție o nouă variantă pentru a vedea orașul și a vizualiza arhitectura capitalei regiunii Catalonia.

Autoritatea aeronautică din Spania, Enaire, a anunțat că plănuiește să înceapă să testeze taxiuri zburătoare în Barcelona și Santiago de Compostela în 2022.

„Trebuie să îmbunătățim mobilitatea urbană într-o nouă dimensiune: spațiul aerian. Această inițiativă trebuie desfășurată cu eficiență și sustenabilitate maximă”, a declarat Angel Luis Arias, directorul general Arias, în timpul unei conferințe online.

Angel Luis Arias a spus că Enaire lucrează la mai multe proiecte europene care implică utilizarea taxiurilor și altor vehicule zburătoare pentru a deplasa oamenii în zona centrală și semi-centrală, dar și la utilizarea dronelor pentru livrarea de bunuri.

„Enaire, în calitate de companie publică a ministerului Transporturilor, este dispusă să facă tot ce ține de ea pentru a atrage și a sprijini companiile din sectorul privat sau alte organizații care sunt interesate să ajute Spania să se poziționeze în prima linie a dezvoltării acestui nou sector”, a spus Arias.

Horizon 2020, cel mai mare program de cercetare și inovație al Uniunii Europene

Horizon 2020 este el mai mare program de cercetare și inovație al Uniunii Europene. Autoritatea aeronautică din Spania, Enaire, participa la doua din programele Horizon 2020. Unul este condus de Organizația Europeană pentru Siguranță în Transporturi Aeriene, iar celălalt de compania de tehnologie Everis.

„Planul este că ambele proiecte să testeze taxiuri aeriene în Europa în 2022″, a anunțat Enaire. “Enaire vă administra zborurile primelor taxiuri aeriene în Spania, ce vor avea loc în acel an în Barcelona și Santiago de Compostela”.

Dorința de a deplasa oamenii pe cale aerului în marile aglomerări urbane nu este una noua pentru marile companii. În ultimii ani, drone capabile să transporte pasageri au efectuat deja zboruri, fiind operate de compania chineză Ehang și cea germană Volocopter.

Nu se știe încă cum vor funcționa taxiurile aeriene Enaire sau cum vor arata acestea, însă ceea ce plănuiește compania nu este de domeniul fantasticului, pentru că exista un precedent promițător, după ce Tecnalia a lansat un prototip de taxi de tip dronă fară pilot în Sân Sebastian în luna iulie a anului trecut. Acesta are capacitatea de a transporta până la 150 kg, putând parcurge până la 15 km în 15 minute. Dronele au intre 100 și 300 de metri.


Sursa: bzi.ro