Testarea plumbului la copii se prăbușește din cauza vizitelor ratate ale medicului în timpul pandemiei

284


Cleveland (Kaiser Health News)Familiile care ratează sau amână vizitele pediatrice pentru copiii lor mici din cauza pandemiei nu numai că pierd vaccinuri. Testele critice de otrăvire cu plumb au scăzut în multe părți ale țării.

În Midwestul superior, nord-estul și părți ale coastei de vest – zone cu rate istoric ridicate de otrăvire cu plumb – diapozitivul a fost cel mai dramatic, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. În state precum Michigan, Ohio și Minnesota, testarea metalelor grele care dăunează creierului a scăzut cu 50% sau mai mult în această primăvară comparativ cu 2019, au spus oficialii din domeniul sănătății.
„Declinul din aprilie a fost uriaș”, a declarat Thomas Largo, șef de mediu la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din Michigan, observând o reducere de 76% a testelor față de anul trecut. „Nu eram prea pregătiți pentru asta.”
  Testele de sânge cu plumb, singura modalitate de a determina dacă un copil a fost expus, se fac de obicei prin înțepătura unui deget sau călcâi sau prin atingerea unei vene când vizitați un copil sănătos de 1-2 ani. Testarea crescută a plumbului din sânge declanșează următorii pași importanți în obținerea accesului la intervenții timpurii pentru consecințele comportamentale, educaționale și de sănătate ale otrăvirii cu plumb și în identificarea sursei de plumb pentru a preveni rănirea ulterioară.
  Cu toate acestea, din cauza pandemiei, scăderea analizelor de sânge înseamnă că trimiterile pentru examinările critice la domiciliu, precum și serviciile medicale și educaționale, sunt, de asemenea, în scădere. Și asta înseamnă că ajutorul nu ajunge la copii otrăviți, una sau două lovituri, mai ales în comunități de culoare, a spus Yvonka Hall, un avocat al otrăvirii cu plumb și cofondator al Rețelei de siguranță a plumbului din Cleveland. Și toate acestea se întâmplă pe fondul închiderii școlilor și grădinițelor din cauza Covid, ceea ce înseamnă că copiii cu risc petrec mai mult timp decât oricând în locul în care are cel mai mare impact: acasă.
  „Este periculos în interior”, a spus Hall.
  CDC estimează că aproximativ 500.000 de copii din SUA cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani au fost expuși la plumb, ceea ce este probabil o subestimare din cauza lipsei testării pe scară largă în multe comunități și state. În 2017, peste 40.000 de copii au avut niveluri crescute de plumb în sânge, definite ca mai mult de 5 micrograme pe decilitru de sânge, în 23 de state raportoare.
  În timp ce datele preliminare pentru iunie și iulie din unele state arată că testarea plumbului câștigă aderență, nu este nici pe departe atât de mare pe cât ar fi putut fi din urmă, dacă copiii nu ratează programările din primăvară în mijlocul comenzilor de carantină, spun experții. Acest lucru ar putea însemna că unii copii nu vor fi niciodată testați.
  „Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este că copiii care nu sunt în prezent testați sunt cei mai vulnerabili – cei care mă îngrijorează că nu se machiază”, a declarat Stephanie Yendell, Epidemiolog Senior cu risc pentru sanatate. Unitatea de intervenție la Minnesota Department of Health.

  Consecințe pentru viață

  Există o fereastră importantă pentru testele de sânge pentru otrăvirea cu plumb, programată să coincidă cu momentul în care copiii se târăsc sau se trezesc și au tendința de a plasa mâinile pe podea, pervazurile ferestrelor și cadrele ușilor și, eventual, să transporte particule mici de praf de plumb în gură.
  Copiii de această vârstă sunt mai susceptibili de a fi afectați, deoarece creierele și corpurile lor în creștere rapidă absorb elementul mai ușor. Intoxicația cu plumb nu poate fi inversată; Copiii cu otrăvire cu plumb sunt mai predispuși să rămână în urmă la școală, să meargă la închisoare sau să sufere probleme de sănătate pe tot parcursul vieții, cum ar fi bolile de rinichi și de inimă.
  Acesta este motivul pentru care sunt necesare teste de plumb la vârsta de 1 și 2 ani pentru copiii cu beneficii federale Medicaid, deoarece populația este mai probabil să fie otrăvită din cauza locuințelor de calitate slabă. Testele sunt, de asemenea, recomandate pentru toți copiii care trăiesc în coduri poștale cu risc ridicat, cu fond de locuințe mai vechi și niveluri istorice ridicate de expunere la plumb.
  Cu toate acestea, testarea nu a respectat orientările în multe părți ale țării chiar înainte de pandemie, totuși, un studiu recent a constatat că în unele state, 80% dintre copiii otrăviți nu sunt niciodată identificați. Și când sunt necesare teste, regula se aplică cu greu.
  La începutul pandemiei, oficialii județului New York din Erie au ridicat pragul pentru trimiterea unui lucrător în sănătate publică la casa familiei pentru a investiga sursa expunerii la plumb de la 5 micrograme pe decilitru la 45 micrograme pe decilitru ( niveluri de plumb din sânge care necesită de obicei spitalizare), a spus dr. Gail Burstein, comisarul pentru sănătate al județului. În toate celelalte cazuri, în această perioadă, oficialii au inspectat casa bebelușului doar din exterior pentru potențiale pericole.
  Aproximativ 700 de copii mai puțini au fost testați pentru plumb în județul Erie în aprilie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, sau aproximativ 35%.
  Ohio, care are una dintre cele mai mari rate de otrăvire cu plumb din țară, și-a extins recent eligibilitatea automată Program de intervenție timpurie orice copil cu un conținut ridicat de plumb în sânge, ceea ce face posibilă efectuarea unei terapii profesionale, de fizioterapie și de vorbire; mijloace de învățământ școlare; și evaluări ale dezvoltării. Cu toate acestea, dacă copiii cu otrăvire cu plumb nu sunt testați, nu vor fi îndrumați pentru ajutor.
  La începutul lunii aprilie, statul avea doar trei recomandări pentru niveluri ridicate de plumb, care, în medie, au primit de nouă ori mai multe în lunile care au precedat pandemia, a declarat Karen Mintser, directorul Bright Beginnings, care le administrează pentru Departamentul de Sănătate din Ohio. Tulburare de dezvoltare. „A fost practic o oprire completă”, a spus ea. De la mijlocul lunii iunie, numărul vizitelor la specialiști s-a recuperat și depășește acum nivelul pre-pandemic.
  „Trebuie să tratăm fiecare copil cu otrăvire cu plumb drept o urgență medicală”, a spus John Belt, investigator principal pentru programul de otrăvire cu plumb al Departamentului de Sănătate din Ohio. „Neidentificarea acestora va întârzia furnizarea serviciilor disponibile și, în unele cazuri, va duce la deficite cognitive”.

  Anxietate cu privire la conexiunile pandemice

  O preocupare majoră cu scăderea testării plumbului este că apare într-un moment în care expunerea la bucăți de vopsea care conțin plumb, sol și praf în case ar putea crește din cauza ordinelor de a rămâne acasă în timpul unei pandemii.
  Expunerea la praf de plumb din vopseaua deteriorată, în special în zonele cu frecare ridicată, cum ar fi ușile și ferestrele, este cea mai frecventă cauză de expunere la plumb pentru copiii din Statele Unite.
  „Sunt îngrijorat de copiii aflați în locuințe nesigure, în special în timpul unei pandemii, deoarece aceștia sunt blocați acolo în timpul carantinei”, a spus dr. Aparna Bole, medic pediatru la Spitalul de Copii și Copii Rainbow al Universității din Cleveland.
  Experții se tem că pandemia ar putea exacerba și expunerea la plumb, întrucât atât proprietarii, cât și proprietarii încearcă să repare fără măsuri de securitate adecvate, în timp ce toată lumea este acasă. Sau impactul economic al crizei ar putea însemna că unii oameni nu își mai permit să abordeze pericolele cunoscute ale plumbului.
  „Dacă vă pierdeți slujba, vă va fi dificil să obțineți ferestre noi sau chiar să vă revopsiți”, a spus Yendell.
  CDC spune că intenționează să ajute departamentele de sănătate de stat și locale să găsească copii care au ratat testele de plumb. Minnesota intenționează să identifice clinicile pediatrice cu scăderi deosebit de accentuate în testarea plumbului pentru a afla de ce, a spus Yendell.
   Dar, potrivit lui Yendell, este posibil să trebuiască să aștepte până la sfârșitul pandemiei: „Chiar acum îmi petrec 10-20% din timp pe plumb, iar restul pe COVID”.
   Primiți buletinul informativ săptămânal CNN Health

   Înregistrați-vă aici pentru a primi Rezultate obținute cu dr. Sanjay Gupta în fiecare marți de la echipa de sănătate a CNN.

   Pandemia a împins deja puține departamente locale de sănătate la extrem, au spus oficialii din domeniul sănătății, și ar putea dura ani de zile pentru a afla implicațiile complete ale testelor lipsă. Pentru copiii care au fost otrăviți și nu au nicio intervenție, consecințele pot să nu fie evidente până când nu merg la școală și încearcă să țină pasul.

   Sursa imagine: CNN