duminică, ianuarie 12, 2025
AcasăCulinarTocana de legume ca la mănăstire: Un gust deosebit, pe care nu-l...

Tocana de legume ca la mănăstire: Un gust deosebit, pe care nu-l poți rata!

[ad_1]

În perioada de vară, tocana de legume este un deliciu culinar, și toată lumea știe că mâncărurile mănăstirești sunt deosebit de gustoase. Cine a avut ocazia să mănânce o toană de legume ca la mănăstire cu siguranță și-a dorit care sunt secretele din spatele acestei rețete senzaționale.

Tocana de legume poate fi considerată una dintre cele mai bune bucate sfințite, inspirate de ce ne-a lăsat Dumnezeu mai bun din rodul pământului și pomilor. Aproape toate legumele care se pun această tocană sunt culese din grădina mănăstirii.

La prima vedere, doar câteva legume nu te-ar face să crezi că acel gust dumnezeiesc poate fi obținut. Dar, datorită priceperii măicuțelor și călugărilor, tocana de legume ca la mănăstire poate fi considerată o adevărat minunăție grație exploziei de gust și culoare.

tocană cu legume

Tocana de legume ca la mănăstire: Ingrediente atent alese din grădină

Pentru cei care au gustat măcar o dată tocana de legume ca la mănăstire, cu siguranță și-ar dori să încerce și acasă această rețetă.

Tocana de legume ca la mănăstire nu necesită mult timp pentru preparare și nici multă îndemânare. Aceasta poate reprezenta oricând un foarte bun aperitiv, la fel cum este zacusca sau alte preparate de acest fel.

Pentru tocana de legume ca la mănăstire ingredientele folsoite sunt: 1 kg de morcovi, 1 kg ardei kapia, 1 kg gogoşari, 3 kg de roşii 4-5 ardei copţi, 300 ml ulei. La acestea se mai adaugă sare, piper, enibahar și foi de dafin.

tocană cu legume

Rețetă simplă pentru un gust senzațional

Pentru această rețetă de tocană, măicuțele întâi curățau ceapa, pe care o toci mărunt. Pe urmă, morcovul se dă pe răzătoarea mare. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoare şi o linguriţă de sare neiodată.

Pe urmă, se dă focul la mic şi se amestecă periodic, până se moaie legumele.

tocană cu legume

Între timp ardeii şi gogoşarii se taie fâşii. Când ceapa şi morcovul s-au înmuiat, se adaugă ardeii. Se amestecă şi se fierbe tocana în continuare până se înmoaie şi aceştia. Se adaugă ardeii copţi curăţaţi de coji şi seminte şi rupţi fâşii. Roşiile se opăresc şi se fac pastă ca aici. Se adaugă pasta de roşii şi se mai fierbe tocana circa o jumătate de oră. Se potriveşte de sare, se adaugă piper, câteva boabe de enibahar şi câteva foi de dafin.

Se mai fierbe 10-15 minute, după care se toarnă, fără a opri focul, în borcane sterilizate. După, se pun capacele şi se aşază borcanele cu fundul în sus pentru 5 minute. Pe urmă, se pun borcanele între pături pentru a se răci încet şi a se steriliza. Când s-au răcit se aşează în cămară.

Tocana de legume ca la mănăstire este un aperitiv excelent şi o gustare deosebită și idelă si în perioadele de post.

tocană cu legume

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments