Tratament cu supă de oase. Un medicament uitat, dar cu eficiență maximă

32


Când se schimbă vremea încep să te doară oasele. Dacă ai un serviciu unde stai, multe ore zilnic, fie pe scaun, fie în picioare, după program te dor şi degetele, şi articulaţiile. Din fericire, avem pentru tine un remediu excelent. Este vorba despre un tratament cu supă de oase.

Acest medicament uitat funcţionează cu precădere atunci când afecţiunile osoase sunt incipiente. De ce este aşa de recomandat? Pentru că are multe beneficii pentru sănătate. Descoperă-i toate secretele în acest articol.

Scapă de dureri cu un tratament cu supă de oase

Exact aşa cum se şi aude, pentru a scăpa de anumite probleme, nu trebuie decât să prepari o supă din oase şi să o consumi. Secretul este consta în cantitatea de fosfor şi de calciu. Acestea, împreună cu colagenul, formează fosfatul de calciu. Odată de oasele sunt fierte, mineralele se aşază pe fundul vasului. Prin fierbere, din oase ies şi condroidina şi glucozamina, necesare în tratamentul împotriva osteoartritei.
Supă de oare are efecte benefici şi când vine despre unele afecţiuni gastrointestinale, precum: colita, gastrita, ulcer gastroduodenal, colon iritabil, boala Crohn, hemoroizi şi nu numai.
Dacă ai trecut prin multe răceli, iar acestea se repeta la intervale scurte, înseamnă că ai problemă cu sistemul imunitar. Consumă supă de oase, ca să îţi întăreşti imunitatea, dar şi să scapi ori să ameliorezi diverse alergii, artrita, afecţiuni inflamatorii.
Iată şi alte beneficii ale consumului de supă de oase:

  • ajută la eliminarea celulitei;
  • previne şi atenuează ridurile;
  • reface pielea după unele cicatrici superficiale;
  • reface structura cartilajului de la articulaţii etc.

Dacă vrei, supa de oase o poţi bea simplă, câte o cană pe zi, ori sub formă de supă cu legume. Dacă ai făcut mai multă, surplusul îl poţi depozita în congelator.

Supă de oase, excelentă pentru consum

Acest remediu nu e cine ştie ce. Efectiv, fierbi nişte oase, după care adaugi în apă legume tăiate mai mărunt şi obţii o supă clasică. Bineînţeles, are şi nişte trucuri. Iată-le:

  • oasele pot fi de pui, vită, porc, oaie;
  • ideal de folosit sunt oasele de la coloană vertebrală, cap, membre, coaste sau de la gât;
  • în apă în care fierb oasele se pun şi 2 linguriţe de oţet de mere. Acesta ajuta la extragerea mai rapidă a mineralelor din oase;
  • supa trebuie să fiarbă minim 6 ore. Iniţial, până începe să dea în clocot, focul este la treapta medie, apoi se reduce la minim;
  • cu cât oasele fierb mai mult, cu atât mai mulţi nutrienţi ies din ele şi ajung în apă.

Reţetă de supă din oase de pasăre cu vită

Este uşor de făcut.

Ingrediente:

  • mai multe oase de pui sau de curcan
  • 1 kg de oase de vită
  • 2 tulpini de ţelina sau o rădăcină de ţelină
  • 2-3 linguriţe de oţet de mere
  • 3 morcovi spălaţi
  • 2-3 cepe mai mari
  • piper boabe
  • sare
  • usturoi
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Pune oasele într-o oală, la fiert. Adaugă oţet şi lasă să înceapă să fiarbă. Când da în clocot, redu focul spre minim. Pe la mjilocul fierberii pune ceapă, morcovii şi ţelină. Dacă se formează spumă la suprafaţă, îndepărteaz-o cu o paletă. După ce şi legumele au fiert, adauga pătrunjelul, piperul, sarea şi usturoiul. Lasă să fiarbă complet. La final poţi consuma totul ori poţi strecura doar supa.


Sursa: bzi.ro