[ad_1]
Turismul din Italia se redeschide la jumătatea lunii mai. Cel puțin așa au anunțat autoritățile care încearcă să salveze acest sector al economiei atât de vital pentru PIB-ul din Peninsulă. Oficialii de la Roma au anunțat că vor lua o serie de măsuri pentru a-i proteja pe turiști de coronavirus.
De asemenea, pentru a sprijini călătoriile, ministrul turismului din Italia a anunțat că va introduce mult mai devreme decât restul Europei așa numitele “paşapoarte de vaccinare”. Italia a avut anul trecut o scădere dramatică a numărului de vizitatori străini iar veniturile piedute din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus se ridică la impresionanta sumă de 120,6 miliarde de euro.
Turismul din Italia se redeschide la jumătatea lunii mai
Sectorul italian al turismului ar urma să se redeschidă la mijlocul lunii mai, iar autorităţile s-au angajat să adopte diverse măsuri pentru a-i proteja de vizitatori de infecţia cu coronavirus, în încercarea de a salva un sector devastat de restricţii.
Ministrul Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Italia, una din cele mai vizitate ţări din lume, va introduce mai devreme decât restul UE aşa numitele “paşapoarte de vaccinare”, pentru sprijinirea călătoriilor.
“Condiţiile sunt adecvate pentru a începe sezonul de vară în 15 mai”, a declarat Garavaglia.
Premierul Mario Draghi este sub presiune pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.
Guvernul de la Roma speră să introducă versiunea sa a ″paşapoartelor verzi digitale″ printr-un decret în această săptămână, a anunţat ministrul Turismului. Acesta a adăugat că ar urma să fie introdus un serviciu feroviar “Covid-free” către 90 de destinaţii, fiind obligatorie testarea pasagerilor înainte de îmbarcare. De asemenea, se iau în calcul puncte de control la principalele obiective turistice, a explicat Garavaglia.
Sectorul turistic din Italia este afectat puternic de pandemie
La fel ca peste tot în lume, sectorul turistic din Peninsulă este destul de afectat din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. În acest sens, Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.
Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, un declin de peste 60% faţă de cei 65 de milioane de turişti străini din 2019.
Veniturile pierdute în 2020 de Italia din cauza restricţiilor impuse turismului se ridică la 120,6 miliarde de euro, a estimat recent Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).
Malta plătește o parte din cheltuielile de cazare turiştilor
O alta destinație căutată de către amatorii de vacanțe a luat măsuri pentru a sprijini economia afectată de COVID-19. Autoritățile din Malta au alocat peste 3,5 milioane de euro pentru a susține această parte a economiei, atât de importantă pentru bugetul țării. Statul din Marea Mediterană va plati până la 100 de euro turiștilor care decid să-și petreacă vacanța în acest paradis. Totuși există niste excepții.
Planul se adresează turiştilor care călătoresc pe cont propriu – nu au apelat la agenţii sau la platforme dedicate – în această insulă din Mediterană de la 1 iunie şi care rezervă minimum trei nopţi de cazare la un hotel.
Totuși, acești bani se vor plati în funcție de stelele pe care le are unitatea de cazare. Astfel, autoritatea pentru Turism a Maltei vă plăti 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele.
Mai mult decât atât, turiştii care se cazează în insula Gozo, a doua ca mărime şi cunoscută pentru plajele sale, vor primi o reducere suplimentară de 10% la rezervări.
Cei interesați de această ofertă a autorităților trebuie să se înregistreze pe pagina web a Autorităţii pentru Turism, www.mta.com.mt.
[ad_2]