Ulei de ricin pentru sprâncene: mod de utilizare

118


Uleiul de ricin pentru sprâncene este un remediu ieftin și eficient pentru întărirea și repararea părului. Vă vom explica cum funcționează uleiul și cum să îl aplicați corect.

Ulei de ricin pentru sprâncene: aplicare

Ulei de ricin – un extract vegetal din semințele unei tufe de ricin – o substanță grasă bogată în grăsime, cu miros slab. Se obține prin presare la rece. Uleiul de ricin a fost folosit de mult timp ca medicament și adăugat la produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii și a părului.

Utilizarea uleiului de ricin este recomandată părului deteriorat, după tatuare sau pentru a stimula creșterea sprâncenelor. Pe baza experienței practice, observ că acesta este un instrument cu adevărat eficient, dar nu este potrivit pentru toată lumea. Pentru a nu provoca reacții negative, vă recomand să consultați un specialist înainte de a utiliza ulei de ricin.

Sunt deseori întrebat cum să folosesc acest produs minunat. În primul rând, observ că ar trebui aplicat în fiecare zi timp de 1 sau 2 luni, în funcție de realizarea efectului.

Vă recomand să aplicați ulei de ricin pe sprâncene în următoarele moduri:

Comprimat

Încălziți uleiul, înmuiați borcanul în apă fierbinte. Ștergeți cu tifon sau tampon de bumbac și aplicați pe sprâncene câteva minute.

Masca

Alte uleiuri, vitamine, miere, gălbenuș de ou pot fi adăugate la uleiul de ricin. Păstrați amestecul pe sprâncene până la 2 ore. Iată câteva rețete simple pentru măști pentru sprâncene:

  • ulei de ricin și coniac – 5 ml fiecare, suc de aloe – 2 ml;
  • o linguriță de ulei de ricin, ulei de susan, lemn dulce uscat;
  • ulei de ricin, gălbenuș de ou, miere – toate ingredientele în proporții egale;
  • 2 lingurițe de ulei de ricin și suc de morcovi;
  • ulei de ricin și tinctură de calendula – câte 2 lingurițe fiecare;
  • ulei de ricin, brusture și grâu – 5 ml fiecare, vitaminele A și E – câte 2 picături.

Alte utilizări

  • Mono-remediu. Aplicați ulei de ricin pur cu o perie sau tampon de bumbac timp de 2 ore.
  • Aditiv la produsele pentru sprâncene. Dacă utilizați un ser sau un balsam, adăugați 15 picături de ulei de ricin pe perie înainte de aplicare.

Ulei de ricin pentru sprâncene: beneficii, reguli de utilizare

Uleiul de ricin, a cărui utilizare nu este la fel de populară în cosmetologie ca alte uleiuri, are proprietăți medicinale.

Uleiul de ricin are un efect pozitiv asupra firelor de păr și a foliculilor. Instrumentul are următoarele proprietăți:

  • stimulează creșterea sprâncenelor;
  • protejează firele de par de la arsuri la soare;
  • conferă sprâncenelor strălucire și aspect sănătos, bine îngrijit;
  • pătrunde adânc în firele de păr și bulbii, saturează cu oxigen, vitaminele E, A și acizi grași;
  • hidratează, conferă părului elasticitate, îi face neted, moale și puternic.

Pentru a obține efectul maxim din uleiul de ricin și pentru a nu vă afecta sănătatea, urmați regulile de utilizare:

  1. Îndepărtați machiajul cu orice demachiant înainte de utilizare. Nu folosiți săpun: usucă pielea, închide porii și împiedică uleiul de ricin să ajungă la becuri.
  2. Nu păstrați uleiul pe sprâncene mai mult decât timpul prescris (de obicei, până la 2 ore). Clătiți înainte de a merge la culcare.
  3. Perioada de valabilitate a uleiului de ricin este de 2 ani. Nu utilizați ulei expirat. În caz contrar, puteți întâlni reacții adverse, cum ar fi iritarea pielii. Dacă apare o astfel de situație neplăcută, asigurați-vă că consultați un medic pentru ajutor calificat.
  4. A se păstra într-un recipient sigilat într-un loc răcoros. Un borcan de sticlă sau o sticlă bine spălată după rimel este potrivită pentru aceasta.
  5. Lubrifiați cu ulei nu numai firele de păr, ci și pielea de sub ele. Aplicați inițial împotriva creșterii sprâncenelor, apoi neteziți.
  6. Protejați-vă ochii de contactul cu ulei de ricin.
  7. Nu folosiți ulei direct din frigider. Preîncălziți-l la 40 ° C prin scufundarea recipientului cu ulei de ricin în apă fierbinte.

 


Sursa: bzi.ro