[ad_1]
Pasiunea pentru frații Tate (acuzați de autorități de crimă organizată și proxenetism) crește de la o zi la alta în rândul tinerilor din toată lumea. Dacă autoritățile din Marea Britanie se plângeau de o creștere fără precedent a numărului de cazuri de misoginism și hărțuire sexuală, la Iași, părinții sunt cei care se îngrijorează pentru comportamentul schimbat al propriilor copii
Specialiștii au explicat pentru BZI de ce „influenceri“ precum frații Tate se bucură de succes în rândul copiilor, dar și la ce trebuie să aibă grijă aceștia când urmăresc astfel de modele. Clipurile video ale acestor personaje sunt răspândite pe scară largă pe aplicațiile de socializare TikTok și Instagram.
„Nu te mai poți înțelege cu copilul, sunt disperați toți după frații ăștia (Tate – n.r.). Se uită cu orele la ei și vrea să devină ca varianta lor, încerc să-l îndepărtez pe băiat de așa ceva. Nu e doar în familia mea problema asta, toți colegii lui fac la fel”, a declarat A.M., mama unui băiat de 13 ani.
De ce „modelul” Tate are succes în rândul adolescenților din Iași
Frații Tate, arestați în România pentru trafic de persoane și viol, au succes în rândul adolescenților pentru că le oferă iluzia că pot avea bani în mod facil, iar astfel îşi pot îndeplini orice dorinţă, spun psihologii.
„Din ce în ce mai mulți adolescenți se raportează la un model de succes pervertit, cum este cel al fraților Tate, cu scopul de a demonstra și de a ieși în evidență. Prin adoptarea unor astfel de comportamente demonstrative obțin valorizare și recunoaștere din partea grupului de egali, dar, totodată, compensează un nivel scăzut de implicare al părinților în creșterea și educația lor.
În esență, la baza problemei stă absența unui model parental care să le valideze și care să le întărească încrederea în propria persoană. În acest context, e important de subliniat că în cazul acestor tineri va crește și gradul de risc în ceea ce privește implicarea lor în activități cu caracter infracțional”, a declarat psihoterapeut Raluca Gînju.
Adolescenții aflați în această situație pot fi ajutați prin consiliere psihologică.
„Luând în calcul toate motivele prezentate anterior, recomand adolescenților programe de consiliere care să le consolideze, pe de o parte, stima de sine și, pe de altă parte, să îi ajute să-și dezvolte capacitatea de a face alegeri conștiente. În aceste programe e absolut necesar să fie implicați și părinții pentru ca împreună cu psihologul/psihoterapeutul să sprijine acest proces de dezvoltare personală”, a menționat psihoterapeut Raluca Gînju.
Frații Tate, mai celebri ca niciodată
Că frații Tate sunt mai celebri ca niciodată o arată și numărul de vizualizări pe care aceștia le strâng pe rețelele de socializare. Bani, mașini, lucruri scumpe și opinii ferme despre ce înseamnă un bărbat adevărat și, mai ales, o femeie, aceasta pare să fie să fie rețeta succesului fraților cu mare priză la public. Cu toate că au fost acuzați de trafic de persoane și de viol, ei sunt văzuți în continuare ca niște victime. Notorietatea personajelor controversate crește chiar și în situația unor condamnări penale și executării unor pedepse, iar faima lor depășește limitele legii.
Mai mult, un sondaj realizat de fundația World Vision România arată că mesajele produse în mediul online de personaje precum frații Tate sunt extrem de periculoase, mai ales pentru adolescenții din Iași, respectiv din mediile dezavantajate.
[ad_2]