Un TIR încărcat cu îngrăşământ a luat foc în localitatea Crevedia Mare din judeţul Giurgiu – FOTO, VIDEO

82


TIR-ul încărcat cu îngrăşământ a luat foc pe DN 61, în comuna Crevedia Mare din Giurgiu. După ce a simţit miros de fum, şoferul a tras pe dreapta şi a reuşit să se dea jos din cabină.

Din păcate, flăcările uriaşe au cuprins întregul camion.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 61 Ghimpați-Găești, în comuna Crevedia Mare, județul Giurgiu, un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în deplasare, șoferul reușind să se autoevacueze.

Este pericol de explozie, însă nu sunt persoane rănite. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare pentru a securiza zona și pentru a permite intervenția echipajelor MAI la fața locului”, se arată într-o informare a Poliţiei Române.

Ulterior, s-a descoperit că îngrăşământul aflat în TIR nu era, de fapt, azotat de amoniu.

„Astăzi, ora 15:52, IPJ Giurgiu a fost sesizat prin apel 112 de către un bărbat din comuna Crevedia Mare, județul Giurgiu despre faptul că un camion a luat foc, în timp ce se deplasa pe raza localității.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au restricționat circulația rutiera la locul intervenției și au asigurat accesul autospecialelor de intervenție.

De asemenea, au fost luate masuri pentru îndepărtarea persoanelor din zona producerii evenimentului.

Din primele cercetări, a rezultat că marfă transportată, îngrășământ natural, nu prezenta pericol pentru populație și mediu.

Conducătorul autotrenului, un bărbat de 30 de ani din Rm.Valcea nu a suferit vătămări corporale, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Circulația este momentan blocata, urmând ca la finalizarea intervenției de lichidare a focului și degajare a părții carosabile, aceasta sa fie reluată”, se arată într-un comunicat al IPJ Giurgiu.


Sursa: bzi.ro