joi, decembrie 26, 2024
AcasăTurismValabilitatea voucherelor de vacanță, prelungită până la sfârșitul lui 2021

Valabilitatea voucherelor de vacanță, prelungită până la sfârșitul lui 2021

[ad_1]

La finalul săptămânii trecute, Guvernul a decis ca valabilitatea voucherelor de vacanță să fie prelungită până la sfârșitul anului 2021. Seful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a mai anunțat că un proiect de ordonanţă de urgenţă ce prevede sprijinirea companiilor din domeniul HoReCa a fost adoptat în primă lectură.

În contextul pandemiei de coronavirus care a afectat din temelii sectorul turistic din România, pentru Executiv este prioritară sprijinirea turismului intern.

Executivul a prelungit valabilitatea voucherelor de vacanță

Valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020 a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2021, potrivit unui act normativ aprobat de Executiv în şedinţa de vineri.

„Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă care n-au putut fi utilizate că urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (…) vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt că în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a afirmat, sâmbătă, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Dancă a mai anunțat că un proiect de ordonanţă de urgenţă ce prevede sprijinirea companiilor din domeniul HoReCa a fost adoptat în primă lectură, a anunţat, sâmbătă, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, acesta precizând că propunerea din actul normativ este că ajutorul de stat să fie de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior.

„Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanţii mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene şi, după aprobarea Comisiei Europene, ordonanţa de urgenţă vă fi adoptată în forma finală şi operaţionalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa şi pentru agenţiile de turism în perioada aceasta”, a spus şeful Cancelariei premierului.

În România, voucherele de vacanță sunt beneficii cu care angajații din mediul privat și public își pot achiziționa servicii turistice doar pe teritoriul țării. În cazul de față este vorba despre cazare, transport și masă. Mai mult, începând din 2020, voucherele de vacanță se emit exclusiv pe suport electronic.

Odată ce aţi primit voucherele de la angajator, alegeţi agenţia, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde doriţi să mergeţi în vacanţă. Verificaţi, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanţă pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenţie, etc. şi plăteşte pur şi simplu cu voucherele.

Voucherele de vacanţă nu sunt transmisibile. Ele pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor de vacanţă este interzisă, iar amendă pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei.

Sprijinirea turismului intern este o prioritate pentru Guvern

În contextul pandemiei de coronavirus, când industria turismului din Romania a fost puternic afectată, ministrul Economiei consideră prioritară sprijinirea turismului intern. Însă de asemenea, este necesar să fie respectate toate măsurile de protecție impuse de autorități.

Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments