Veste bună pentru turiști. Bulgaria va redeschide restaurantele în martie şi cluburile de noapte în aprilie

47


Veste bună pentru cei care au în plan o vacanță în țara vecină în perioada următoare. Bulgaria a anunțat că va redeschide restaurantele în luna martie iar cluburile de noapte vor fi redeschise în aprilie. Toată această măsură va fi luată pe fondul încrederii că vaccinarea împotriva COVID este pe un trend ascendent iar numărul de însănătoșiri este în creștere.

În contextual în care țara vecină se plasează pe unul dintre ultimele locuri din Europa în ceea ce privește numărul de vaccinuri făcute, săptămâna trecută autoritățile de la sud de Dunăre au dat drumul la o campanie de vaccinare în masa.

Bulgaria va redeschide restaurantele în martie şi cluburile de noapte în aprilie

Bulgaria va redeschide restaurantele în martie şi cluburile de noapte în aprilie, a declarat miercuri premierul Boiko Borisov, care mizează pe programul de vaccinare şi pe un număr important de însănătoşiri ale bolnavilor de COVID-19.

Bulgaria a început săptămâna trecută un program de vaccinare în masă, sperând să îmbunătăţească ritmul procesului de imunizare, în contextul în care se plasează printre ultimele ţări din UE la acest capitol, pe fondul neîncrederii populaţiei faţă de vaccinurile împotriva COVID1-9.

În ciuda unei înmulţiri treptate a noilor infectări cu coronavirus în ultima lună, Borisov a spus că Bulgaria îşi dezvoltă rapid o protecţie împotriva îmbolnăvirilor, care justifică ridicarea restricţiilor.

Aproximativ 150.000 de bulgari au fost vaccinaţi până acum, dintre care 17.000 numai marţi, iar alţi 200.000 şi-au revenit din boală, a spus Borisov la o şedinţă de guvern.

„În Bulgaria, unde există măsuri atent respectate, care sunt în acelaşi timp cele mai liberale din Europa, avem rezultate ce le permit oamenilor să trăiască normal. Bulgarii nu simt că există o pandemie, că în alte ţări europene”, a afirmat el.

Bulgaria a redeschis la începutul lui februarie şcolile generale, mall-urile şi sălile de fitness, dar de la sfârşitul lunii noiembrie ţine închise restaurantele şi barurile, din cauza temerilor legate de noile tulpini ale coronavirusului, mai contagioase.

Decizia a fost primită cu proteste atunci de proprietarii de restaurante şi baruri. Ridicarea interdicţiei înainte de alegerile de la 4 aprilie ar urma cel mai probabil să tempereze parţial nemulţumirea lor.

Ministerul Sănătăţii va prezenta în această săptămână condiţiile concrete, legate de capacitate şi regulile de distanţare, ce vor trebui respectate pentru redeschiderea restaurantelor.

Bulgaria a raportat miercuri 1.800 de noi infectări pentru 24 de ore, aproape jumătate din bilanţul zilnic din noiembrie, dar în creştere faţă de cele aproximativ 600 de cazuri zilnice de luna trecută.

În Bulgaria au fost înregistrate până acum 240.391 de cazuri de infectare, dintre care 9.978 de decese.

Anglia se pregătește să iasă din lockdown

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat că Anglia se pregătește să iasă din lockdown. El a prezentat cele patru etape ale parcursului ce vă fi urmat pentru ieșirea Angliei din lockdown, declarând că națiunea se află pe un „drum unic spre libertate”.

Țara se află în lockdown din 4 ianuarie, după ce a fost descoperită o nouă tulpină mai transmisibilă de coronavirus în sud-estul Angliei.

Guvernul Boris Johnson speră că cea mai mare parte a economiei se vă putea deschide înainte de sfârșitul lunii iunie. Premierul a vorbit despre patru pași ce vor fi făcuți pentru ieșirea din lockdown și a subliniat că datele vor fi supuse modificărilor. Oficialii din Downing Street au fost dornici să explice că această precauție a fost pentru a evita restricțiile viitoare care ar afecta în continuare economia.

„Nu există … nici o cale credibilă către o Mare Britanie «Zero Covid» sau într-adevăr către o lume «Zero Covid» și nu putem persista la nesfârșit cu restricții care ne debilitează economia, bunăstarea fizică și mentală și șansele de viață ale copiilor noștri. Această foaie de parcurs ar trebui să fie prudentă, dar și ireversibilă “, a declarat Boris Johnson.


Sursa: bzi.ro