duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăTurismOradea, în topul destinaţiilor atractive de la noi din țară. În 2020,...

Oradea, în topul destinaţiilor atractive de la noi din țară. În 2020, orașul din Bihor s-a dovedit o tentaţie pentru turişti

[ad_1]

Chiar dacă ne-am confruntat și încă ne confruntăm cu restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, Oradea a fost anul trecut în topul destinațiilor atractive de la noi din țară. Mai exact, în 2020, reședința județului Bihor s-a dovedit a fi o tentație pentru turiștii din țară și nu numai.

Anul trecut, în orașul de pe Crișul Repede, au ajuns peste 110.000 de turişti, fapt ce a transformat urbea într-una dintre cele mai apreciate destinații din România. Tot acest lucru se datorează, conform autorităților locale, investițiilor europene din ultimii ani, dar și a programelor concepute special pentru oaspeți.

Oradea, în topul destinaţiilor atractive de la noi din țară

Oricât de complicate au fost vremurile datorate pandemiei de coronavirus, Oradea s-a dovedit o tentaţie pentru turişti. În 2020, a urcat pe locul al şaselea în topul destinaţiilor atractive de la noi. Tot acest lucru este rezultatul investiţiilor europene din ultimii zece ani, dar şi a programelor concepute special pentru oaspeţi.

În 2020, în Oradea, au ajuns peste 110.000 de turişti, transformând oraşul într-una dintre cele mai apreciate destinaţii din România. Fenomenul a fost stimulat şi de măsurile luate de Asociaţia pentru Promovarea Turismului, finanţată de Primărie. Din iulie şi până în decembrie oaspeţii cazaţi cel puţin două nopţi, au beneficiat de gratuităţi la muzee cât şi pentru transportul în comun. Iar hotelurile cu peste 50 de angajaţi au primit termometre fără contact.

Oradea este singura localitate din ţară care face parte din reţeaua oraşelor Art Nouveau. În ultimii ani, autoritățile locale au reabilitat clădirile istorice cu numeroase fonduri europene. Și se pare că acest lucru a dat randament, de la an la an numărul celor care vizitează orașul de pe Crișul Repede fiind în creștere continuă.

”Munca de reabilitare de extindere a spaţiilor pietonale de a crea un centru prietenos cu turiştii şi cu localnicii şi în acelaşi timp munca de promovare sunt activităţi care trebuiesc făcute pe termen mediu şi lung şi care dau rezultate constant”, spune Mihai Jurca, city manager Primăria Oradea.

Peste 600 de milioane de euro atrași de autorități din fonduri europene

Autoritățile locale se laudă că în ultimi ani au atras numeroase fonduri europene pentru a implementa diverse proiecte în oraș. Mai exact, din 2007 şi până în prezent, municipalitatea a atras peste 600 de milioane de euro, bani europeni, din care 40 de milioane doar anul trecut.

Marius Moş, directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) a declarat că acești bani se regăsesc în investiții de prin rang din oraș precum extinderea liniei de tramvaie, achiziția de noi astfel de mijloace de transport, realizarea unui pasaj subteran, finalizarea mai multor muzee precum și în spațiile verzi din oraș, atât de importante pentru un oraș curat și lipsit de poluare mare.

”Ele se regăsesc în investiţii ca extinderea liniei de tramvaie, achiziţia a 10 tramvaie noi, un pasaj subteran, finalizarea Muzeului Art Nouveau şi a Muzeului Francmasoneriei şi o sumedenie de spaţii verzi”, spune Marius Moş director DMPFI.

Primăria are în plan printre altele modernizarea unei pieţe, dar şi construirea a 23 de staţii pentru reîncărcarea vehiculelor electrice.

Şi cei din Consiliul județean Bihor au în plan o serie de proiecte pentru susținerea turismului. Mai exact,  vor să dezvolte zona turistică Padiș-Glavoi, să reabiliteze clădiri de patrimoniu şi să facă piste de biciclete prin comune.

Chiar și așa, cu aceste lucruri bune făcute de cei din Oradea în privință susținerii turismului, mai ales în această perioadă grea încercată, țara noastră se află printre statele cele mai afectate de scăderea turismului în 2020.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments