[ad_1]
Oricine vrea să mănânce nişte şniţele bune la gust, cu aspect delicios. E şi uşor de făcut, dacă ştii şi câteva trucuri. Spre exemplu, când faci aluat pentru șniţele pufoase, ai nevoie de un ingredient secret. Acesta garantează că preparatul îţi va ieşi aşa cum trebuie.
Simple, într-un sandviş, cu piure ori cu salată de roşii și ceapă, şniţelele sunt uşor de preparat şi uşor de mâncat. Datorită versatilităţii lo, pot fi luate şi ca pachet la muncă, la scoală ori în călătorii. Ai făcut de multe ori şniţele, dar parcă nu ţi-au ieşit la fel de pufoase precum cele de la restaurant? Citeşte acest material și află secretul.
Truc culinar: aluat pentru şniţele pufoase
Şi ce dacă nu toată lumea are abilităţi de bucătar? Asta nu înseamnă că mâncarea nu iese bună, cu aromă savuroasă. Şniţelele, spre exemplu, sunt printre primele preparate pe care le învaţă cineva când intră în bucătărie. Ca să aibă textură de neegalat şi volum, în aluat trebuie să pui… cola-cola. Acest ingredient te scoate cumva din zona ta de confort şi te ajută să faci ceva gustos.
Conform reţetei clasice, carnea se trece printr-un amestec de făină, ou şi pesmet, după care se pune la prăjit în ulei încins. Reţeta aceasta clasică poate fi îmbunătăţită dacă, spre exemplu, adaugi şi puţin suc acidulat, mai exact coca-cola. Aluatul va devenit mai aerat şi mai pufos. În plus, sucul va face ca bucăţile de carne să nu mai absoarbă la fel de mult ulei.
Aluat pentru şniţele pufoase, cu apă minerală
În afară de carne şi condimente (piper negru, sare), ai nevoie de: 1 lingură de muştar, 2 ouă, 200 gr de făină, 1 linguriţă de boia şi circa 200 ml de apă minerală. Nu trebuie decât să baţi bine ouăle, după care să pui peste ele restul ingredientelor, cu excepţia bucăţilor de carne. În momentul în care ai omogenizat, pune carnea în aluat, acoperă vasul şi bagă-l în frigider pentru câteva ore. Astfel, carnea se va întrepătrunde cu aromele. După aceea le poţi scoate şi le poţi prăji, fără a le mai trece prin făină ori pesmet.
Trucuri pentru făcut şniţele
Iată şi alte trucuri bine de ştiut:
- uleiul pentru şniţele trebuie să fie bine încins. Dacă pui şniţelele în tigaie şi uleiul e doar călduţ, ele vor absorbi mult ulei;
- foloseşte ulei curat. Dacă înainte ai prăjit cartofi în tigaie, aruncă acel ulei. Oricum, nici un fel de ulei nu trebuie folosit decât de maxim două ori;
- carnea pentru şniţele trebuie feliată în bucăţi potrivite, dar nu prea groase, pentru că nu se vor prăji bine;
- în momentul în care şniţelele s-au prăjit pe o parte, întoarce-le pe partea cealaltă;
- la final scoate şniţelele pe prosopele absorbante de bucătărie, ca să îndepărtezi excesul de ulei;
- dacă nu vrei să pui coca-cola în aluat, adaugă nişte bere. Nu contează dacă e bere blondă, brună ori nefiltrată.
Ai grijă să folosești ingrediente proaspete, iar carnea să fi fost depozitată în condiții optime. În caz contrar, riști o toxiinfecție alimentară. Spre exemplu, nu lăas carnea să se dezghețe la temperatura camerei mai multe zile la rând. E suficient să o muți, cu o zi înainte, din congelator în frigider. Pregătește o porție mai mare de șnițele și, împreună cu niște cartofi la cuptor, poți face un pachet de dat de pomană când vor fi Moșii de toamnă.
[ad_2]