[ad_1]
Rețeta veche de negresă poate fi pregătită pentru orice eveniment, fiind foarte aspectuoasă. Prăjitura este foarte cremoasă, iar la exterior are o textură ușor crocantă. Pentru a obține un desert de succes, va trebuie să țineți cont și de câteva sfaturi utile. În primul rând, pentru un gust mai bun se recomandă utilizarea fructelor proaspete, însă se pot pune și cele congelate, dacă sunt scurse bine.
De asemenea, pentru a nu arde negresa va trebui să folosiți un termometru, iar temperatura să fie setată cu precizie. Desertul nu trebuie tăiat până ce nu este complet răcit deoarece se va sfărâma și nu vă doriți acest lucru.
Ingredientele necesare pentru rețeta veche de negresă
Rețeta de negresă cu nuci și vișine este una dintre cele mai delicioase deserturi. Aceasta este ușor de pregătit și vă veți cuceri cu siguranță musafirii. Se poate găti la orice eveniment, fiind aspectuoasă datorită glazurii de ciocolată albă. Este o prăjitură cremoasă și ușor crocantă la exterior. Rețeta nu conține ouă sau unt.
Pentru prepararea blatului veți avea nevoie de 45 grame de cacao, 225 mililitri de apă, 150 grame de nucă, 200 grame de vișine, 230 grame de zahăr, 125 mililitri ulei de floarea soarelui, 240 grame de făină și 7 grame de bicarbonat de sodiu. Crema prăjiturii se va pregăti din 50 mililitri apă rece, 300 grame de ciocolată albă, 10 grame de gelatină, 500 grame de mascarpone și 400 grame de smântână pentru frișcă de minimum 35 la sută grăsime.
Cum se pregătește negresa cu nuci și vișine
Mai întâi de toate se va preîncălzi cuptorul la 170 de grade, apoi se va pregăti o tavă de 25 x 35 centimetri ce va fi tapetată cu hârtie de copt. Într-un bol se vor amesteca vișinele împreună cu făina, cacaua, bicarbonatul și jumătate de cantitatea de nucă. În alt vas se va pune apa, uleiul de floarea-soarelui, zahărul și un praf de sare. Ingredientele se mixează bine până ce observați că zahărul s-a topit. Ulterior, se va turna peste compoziția cu făină și vișine și se amestecă până ce se omogenizează. La final, se va turna totul în tavă, apoi se va presăra deasupra cantitatea de nuci rămasă. Se lasă la cuptor timp de 40-50 minute. Pentru a vă asigura că este gata, puteți face testul scobitorii. După ce o scoateți din cuptor, se va lăsa la răcorit 10 minute, apoi se va pune pe un grătar pentru a se răci complet.
Pentru crema prăjiturii va trebui să puneți mai întâi gelatina în apă rece pentru 10 minute. Între timp, se va încălzi smântâna, apoi se va adăuga ciocolata albă și se amestecă până ce se va topi. Ulterior, se va lăsa la rece o oră. Într-un bol se va mixa crema de mascarpone împreună cu ciocolată albă, până se va obține o compoziție aerată și ușoară. Gelatina va trebuie topită, apoi va fi turnată treptat în timp ce amestecați. Peste prăjitură se va turna crema de mascarpone, se uniformizează, apoi se lasă la rece pentru patru ore sau peste noapte. Pentru un aspect mai plăcut se poate răzui ciocolată albă sau se poate pune o glazură de ciocolată neagră.
Rețeta veche de negresă cu nuci și vișine este extrem de delicioasă și cremoasă. Aceasta se prepară într-un timp destul de scurt. La final obțineți în jur de 20 de porții. Un desert pe care trebuie să îl încercați este și prăjitura pandișpan cu brânză de vaci.
[ad_2]