Blue Air suspendă zborurile către și dinspre Marea Britanie în perioada 21 decembrie – 2 ianuarie

147


Blue Air suspendă zborurile către și dinspre Marea Britanie în perioada 21 decembrie – 2 ianuarie. Aceasta măsură vine ca urmare a deciziei autorităților române de a suspenda toate zborurile comerciale din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de ieri, 20.12.2020, Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Blue Air suspenda zborurile către și dinspre Marea Britanie

Zborurile către/dinspre Marea Britanie în perioada 21 decembrie 2020 – 2 ianuarie 2021(inclusiv) vor fi suspendate, ca urmare a deciziei autorităţilor române, a anunţat luni Blue Air.

„Pentru a veni în sprijinul pasagerilor săi care vor să călătorească înainte de instalarea restricţiilor de călătorie între Marea Britanie şi România prevăzute pentru ora 19:00, Blue Air a suplimentat zborurile de la Londra Heathrow (Terminal 2) la Bucureşti Otopeni”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

De asemenea, Blue Air a devansat orele de plecare ale zborurilor de pe ruta Bacău – Londra Luton – Bacău pentru a putea să se încadreze în intervalul permis pentru călătorie luni, 21 decembrie 2020, până la ora 19:00.

„Astăzi (luni, n.r.), zborurile suplimentare Blue Air cu plecare de la Londra vor avea următorul orar: LTN 10:45 – BCM 15:50; LHR (Terminalul 2) 09:55 – OTP 15:05”, se menţionează în comunicat.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, cu un model de business ULC – Ultra Low Cost centrat pe nevoile pasagerilor. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATĂ Operaţional Safety Audit (IOSA) de către Internaţional Air Transport Association (IATĂ) pentru standarde excepţionale de operare şi este membră cu drepturi depline IATĂ.

Raed Arafat, despre motivul suspendării zborurilor dintre România și Marea Britanie

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a explicat în direct, la Antena 3, motivele pentru care autorităţile române au decis suspendarea zborurilor între România şi Marea Britanie precum şi ce se va întâmpla cu pacienţii care se infectează cu noua tulpină de COVID-19, depistată în Regatul Unit.

„Zborurile între Marea Britanie şi România se suspendă începând de luni, ora 19.00, iar persoanele care întră în România venind din Marea Britanie începând de la miezul nopţii de duminică întră în carantină de 14 zile. Sunt măsuri preventive, luate după discuţii cu prim-ministrul interimar. Măsurile sunt menite să prevină răspândirea în ţară a noii tulpini de COVID-19, având în vedere contagiozitatea cu aproape 70% mai mare decât ce a fost până acum.

Raed Arafat: Nu există dovezi că noua tulpină ar provoca afecţiuni mai grave

Nu sunt probe că boala provocată de această tulpină ar fi mai gravă sau că simptomele ar fi mai grave (…) Încă nu sunt date care să ateste dacă vaccinurile sunt eficiente şi asupra acestei noi tulpini dar asta nu înseamnă că (oamenii) nu trebuie să se vaccineze, pentru că tulpina predominantă este cea pentru care s-a făcut vaccinul. Este posibil că vaccinul să aibă efect şi asupra noii tulpini, dar aici trebuie să vină cu informaţii oamenii de ştiinţă (…) Nu există un protocol nou în ceea ce-i priveşte pe cei infectaţi cu noua tulpină, ci doar riscul că, din cauza contagiozităţii mult mai mari, să apară mai mulţi infectaţi iar impactul asupra sistemului de sănătate să fie foarte serios. Tulpina cea nouă este detectată de testele de pe piaţă, nu avem date în sens contrar (…).


Sursa: bzi.ro