vineri, aprilie 26, 2024
AcasăCulinarCe greşeşti la compoziţie când vrei să faci omletă. Evită acest aliment

Ce greşeşti la compoziţie când vrei să faci omletă. Evită acest aliment

[ad_1]

Omleta este unul din preparatele care sunt cel mai uşor şi mai rapid de făcut. Cu câteva ingrediente pe care le ai în bucătărie îţi faci repede cina sau micul dejun. Ca să iasă bună, trebuie să respecţi câteva lucruri. Iată ce compoziţie trebuie să aibă orice omletă pentru a fi bună.

Micul dejun, se spune, e cea mai importantă masă a zilei. Ţine de foame până la amiază, dă energie şi, în plus, ajută organismul. Dacă vrei să-l omiţi ori nu-ţi stă în fire să mănânci dimineaţa, să ştii că nu e o idee tocmai bună. Pentru a nu te îngrăşa, nu trebuie să sari peste această masă a zilei. Astăzi îţi oferim o idee culinară şi îţi spunem ce compoziţie trebuie să faci pentru o omletă gustoasă.

Ce greşeşti la compoziţie când vrei să faci omletă

Din 2-3 ouă, puţină sare şi un pic de ulei sau unt, omleta e gata. Unele persoane însă adaugă în compoziţie lapte. Aceasta este o greşeală mare. De ce? Pentru că omleta nu va mai ieşi la fel de pufoasă. Dimpotrivă, ouăle parcă se vor usca şi vor deveni cauciucate şi cu o densitate prea mare. În plus, timpul de gătire va dura mai mult.
Nutriţioniştii recomandă evitarea laptelui şi pentru că acesta influenţează colesterolul în mod negativ şi duce, automat, la o predispoziţie mai mare la îngrăşare. Poţi încorpora lapte într-o compoziţie de clătite doar în momentul în care vrei să o lungeşti, pentru că nu ai multe ouă şi trebuie să faci o porţie mai mare.

Bonus: reţetă de omletă ca la bunica

Reţeta de mai jos îţi va aduce aminte, cu siguranţă, de preparatele gustoase şi aromate făcute de bunica.

Ingrediente:

  • 3-4 ouă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • puţin ulei
  • telemea de vacă sau de capră
  • câteva roşii
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Mai întâi spală bine ceapa verde şi tai-o în bucăţi potrivite ca mărime. Apoi sparge ouăle şi bate-le bine cu furculiţa, cu puţină sare şi nişte piper negru, proaspăt râșnit. Pune ceapa tăiată în compoziţie şi omogenizează. Încinge uleiul într-o tigaie. În momentul în care e suficient de fierbinte, toarnă compoziţia. Lasă-o aşa câteva minute, cât să se facă pe o parte, după care întoarce-o pe partea cealaltă. Transferă omleta într-o farfurie şi presară brânză din belşug peste ea. Alături pune şi roşiile tăiate felii. Ideal ar fi să ai roșii de țară, cultivate ecologic.

Menemen – Omletă turcească

Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci măcar o dată în viaţă. E de origine turcească și se numește menemen.

Ingrediente:

  • 4-6 ouă
  • 1 ceapă galbenă, de mărime medie
  • 1 buc. ardei gras roşu
  • 1 buc. ardei gras verde
  • puţin ulei
  • sare şi piper după gust
  • 200 gr sos de roşii

Mod de preparare:

Spală ardeii, curăţă-i, după care toacă-i mărunt. Curăţă şi toacă mărunt şi ceapa. Căleşte uşor ceapa, apoi pune în tigaie ardeii. Presară nişte sare peste compoziţie, ca să se înmoaie. Adaugă apoi sosul de roşii şi piperul negru, proaspăt râşnit. Lasă să fiarbă în jur de 2-3 minute, cu capacul pus. La final încorporează ouăle bătute bine, cu puţină sare. Amestecă, pentru a se omogeniza cu restul preparatului din tigaie. Ţine pe foc până când se găteşte complet.

Ai grijă ca ouăle să fie proaspete. În caz contrar te poți alege cu toxiinfecție alimentară. De asemenea, trebuie să fii atent mai ales dacă știi că ai probleme cardiovasculare. Tot ce înseamnă prăjit îți afectează sănătatea. În acest caz folosește dieta cardiologilor.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments