miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăTurismGrecii şi bulgarii ne dau lecţii la turism. Cum reuşesc să atragă...

Grecii şi bulgarii ne dau lecţii la turism. Cum reuşesc să atragă turiştii cele două ţări

[ad_1]

Grecii şi bulgarii ne dau lecţii la turism. Chiar dacă ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, grecii şi bulgarii
ne dau lecţii la turism. Spre exemplu, la vecinii bulgari hotelurile sunt ocupate în proporţie de 60 la sută. Hotelierii de aici nu pun preţ pe încasări şi se gândesc mai mult la siguranţă vizitatorilor.

Şi în pandemie grecii şi bulgarii ştiu să facă turism. Hotelierii de aici se pare că au găsit cheia succesului. Hotelurile lor sunt ocupate în proporţie de 60 la sută. Patronii unităţilor de primire turistică nu se gândesc la profit în această perioadă grea, ba din contră, aceştia mizează mai mult pe siguranţa turiştilor.

Grecii şi bulgarii ne dau lecţii la turism

Cum am spus în rândurile de mai sus, hotelurile din Bulgaria sunt căutate şi în perioada pandemiei, mai bine de jumătate fiind ocupate de către turişti. Chiar dacă clienţii sunt la jumătate faţă de anii trecuţi, aceştia revin cu aceeaşi plăcere pentru peisaje, oraşe pitoreşti, mâncare bună, şi plaje curate.

Plajele micuţului oraş bulgăresc Obzor sunt pline de nemţi, englezi, francezi, romani, şi, că niciodată bulgari. Aici se respectă toate regulile de siguranţă. Şezlongurile sunt grupate maximum câte patru, în funcţie de numărul membrilor de familie. Iar între grupuri există cei 2 metri impuşi de normele de sănătate. Chiar şi în apă, primează siguranţă turistului.

Ca să evite aglomeraţia, hotelierii bulgari au primit fiecare câte o bucată de plajă, de care răspund cu capul.

Toate măsurile impuse de riscul epidemiologic se respectă. Plajele au paznici, agenţi de securitate iar şezlongurile sunt puse la distanţă. Mai mult decât atât, zonele în care vin localnicii sunt bine delimitate de cele în care vin turiştii starini. Aşadar, totul pare mult mai aerisit. Lumea nu se înghesuie, nu vezi şezlonguri foarte multe unul lângă altul. Acolo unde le găseşti sunt, în general, membrii ai aceleiaşi familii.

Turiştii au înţeles că în această perioadă vacanţele lor nu vor mai fi ca cele din ceilalţi ani. Toată lumea este responsabilă şi respectă regulile de distanţare. Un lucru foarte important este că nimeni nu vine din afara perimetrului hotelului. În plus, nu există resort fără piscină.

Şi în Grecia regulile se respectă

Reguli similare şi la fel de bine respectate sunt şi în Grecia. Ca să evite aglomeraţia şi implicit răspândirea virusului şi patronii de hoteluri şi taverne din Grecia au luat măsuri de siguranţă. Şezlongurile au fost distanţate astfel încât pe plajă nu vedem niciodată om lângă om.

Yannis Mantalovas: ” Încercam să facem totul ca vizitatorii să mănânce bine, să doarmă bine. Să fie deci în formă bună, aşa încât dacă vine virusul să nu-i afecteze”.

Spre exemplu, în insula Paros, un paradis turistic din Marea Egee, a fost înregistrat, până acum, un singur caz de COVID-19. Asta nu i-a făcut însă pe greci să se relaxeze. Dimpotrivă pe plajă sunt respectate toate măsurile de prevenţie. Angajaţii poartă tot timpul masca, şezlongurile sunt dezinfectate după plecarea turiştilor, iar mâncarea şi băuturile sunt servite doar în recipiente de unică folosinţă.

Cum am arătat şi în Bulgaria, şi în Grecia numărul turiştilor străini se pare că este mult mai mic faţă de anii trecuţi. În Insula Paros, de pildă, scăderea e de aproape 60 la sută. Chiar și așa, grecii ne dau și ei lecții la turism.

Foarte important de ştiut pentru cei care aleg să-şi petreacă vacanţa în Grecia în această perioadă. Autorităţile elene au decis, în premieră, că turiştii care intră pe teritoriul Greciei vor avea de achitat o taxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii lor în ţară. Până acum, turiştii nu achitau taxe decât dacă era nevoie internarea într-o unitate medicală.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments