sâmbătă, noiembrie 9, 2024
AcasăSanatateNoua aplicație FDA pentru medici poate ajuta la detectarea mai rapidă a...

Noua aplicație FDA pentru medici poate ajuta la detectarea mai rapidă a tratamentelor Covid-19

[ad_1]

(CNN)În tranșeele luptei împotriva coronavirusului, Dr. Raghav Tirupati are adesea puțin timp de gândit și niciun manual de urmat atunci când tratează pacienții cu Covid-19.

Acesta este motivul pentru care un specialist în boli infecțioase din Chambersburg, Pennsylvania, apelează din ce în ce mai mult la Cure ID, o aplicație dezvoltată de US Food and Drug Administration, care permite medicilor să se consulte între ei în spitale, în instituțiile de învățământ și în străinătate.
El folosește multe dintre terapiile convenționale – medicamentul antiviral remdesivir, corticosteroidul dexametazonă și plasma convalescentă. Dar, în cele mai mici detalii ale situației specifice a unui pacient și cu actualizări regulate ale ghidurilor de tratament, aplicația Cure ID este vitală pentru el, astfel încât să poată compara notele cu alți medici cu privire la ce medicamente să administreze și în ce ordine.
    „Totul se întâmplă rapid și nu ne putem permite să ne gândim la faze”, a spus Tirupati, practicant la spitalul din sat. „Mă asigură că nu sunt singurul care face asta. Folosim Cure pentru a justifica ceea ce facem în instituția noastră. ”
    El este unul dintre mii de medici care împărtășesc informații printr-o aplicație pe care agenția guvernamentală americană speră că va ajuta să găsească noi modalități de a trata sute de boli dificil de tratat.

    Surse de aplicare

    Aplicația nu a fost concepută pentru pandemie, ci la timp.
    Lansată de FDA și Centrul Național pentru Avansarea Științelor Translaționale la Institutele Naționale de Sănătate în decembrie 2019, aplicația a permis medicilor să scrie și să trimită rapoarte anonime despre pacienții lor pentru 325 de boli diferite în câteva minute.
    După descărcarea din Apple App Store sau Google Play, utilizatorii confirmă faptul că sunt profesioniști din domeniul sănătății autorizați. Apoi, pot vizualiza rapoarte de caz grupate în funcție de boală, pot crea propriile rapoarte și pot interacționa cu comunitatea medicală prin forumul comunității aplicației.
    Inițial, Cure ID a fost conceput pentru a ajuta la refacerea medicamentelor vechi pentru noi utilizări, potrivit Heather Stone, manager de proiect de aplicație și analist de politici de sănătate la FDA.
    Potrivit grupului comercial de cercetare farmaceutică și producătorii din America, reutilizarea medicamentelor este o scurtătură de la introducerea pe piață a unui medicament nou, care ar putea dura 10 ani și este estimat la 2,6 miliarde de dolari.
    Cure ID a fost conceput pentru a reduce timpul și costurile, în special pentru a se concentra asupra bolilor rare care descurajează medicii și nu atrag întotdeauna atenția marilor companii farmaceutice.
    În urma pandemiei, FDA și NIH au creat o nouă secțiune a aplicației pentru a permite medicilor să introducă date numai din studiile lor Covid-19.
    Timpul este esential pentru gasirea de noi tratamente pentru Covid, a spus Stone. „Medicamentele ar putea fi deja pe raftul farmaceutic undeva în timp ce vorbim.”
    Cu mai mult de 864.000 de decese provocate de Covid-19 la nivel global în ultimele opt luni, procesul standard de scriere a unui studiu de caz pentru publicarea într-un jurnal medical ar putea pune mii de vieți în pericol, deoarece informațiile care pot salva vieți ajung la medicii care le pot folosi. (Desigur, revistele accelerează publicarea în fața unei pandemii.)
    Și pentru că mulți medici sunt specializați în discipline academice, cum ar fi bolile infecțioase sau pneumologia, FDA și NIH consideră că aplicația poate descompune silozurile și rezolva problema pe care profesioniștii din domeniul sănătății o pierd din noile perspective pe care cercetătorii din alte discipline le-au descoperit.
    „Oferă un public mai larg”, a spus Stone.
    Aplicația este organizată în funcție de boală și permite medicilor să discute cum și de ce un medicament ar fi funcționat pentru o anumită afecțiune.

    Potențial pentru descoperirea cazurilor intratabile

    Stone s-a alăturat FDA-ului în 2013 după ce a absolvit un master în sănătate publică, care a inclus lucrări de teren la un spital îndepărtat situat la poalele Himalaya. În timp ce era acolo, ea a întâlnit un bărbat cu tuberculoză multirezistentă, care nu răspundea la 12 medicamente diferite.
    După câteva ore de căutări în literatura academică, ea și un medic au găsit o combinație de medicamente care a salvat viața unei tinere fete într-o situație similară. Aceste medicamente au fost aprobate cu zeci de ani în urmă, dar nu pentru tuberculoză.
    Stone și doctorul au crezut că combinația va funcționa și la bărbatul mai în vârstă, dar până atunci era prea târziu pentru a-i salva viața. Stone a vorbit cu alte zeci de pacienți care au fost tratați cu aceleași medicamente și recuperate. În cei cinci ani lucrând la aplicația Cure ID, acești pacienți au menținut-o motivată.
    „Aș dori să sper că dacă mai multe rapoarte de caz ar putea fi colectate într-un singur loc și sistematizate, atunci lucrările privind implementarea lor în studiile clinice s-ar fi făcut mai devreme”, a spus ea.
    În timp ce medicii precum Tirupati folosesc Cure ID pentru a se consulta în timp real cu colegii despre TB sau coronavirus, scopul principal al aplicației este de a stabili stadiul studiilor controlate randomizate, care reprezintă standardul de aur pentru a demonstra dacă un anumit medicament este sigur sau eficient. … în practica clinică.
    „Cure ID nu este un substitut pentru cercetarea evaluată de colegi”, a spus Stone. Medicamentele pot fi bune într-o singură doză, dar este posibil să nu funcționeze în cercetare.

    Dărâmarea zidurilor dintre medici

    Cure ID este, de asemenea, depozitul de date pentru toate studiile clinice Covid-19 existente până în prezent.
    „Aplicația este minunată, deoarece este atât de ușor de utilizat. Împuternicește pe cei care sunt înfometați după informații ”, a spus dr. David Feigenbaum, profesor asistent de medicină la Școala de Medicină Perelman de la Universitatea din Pennsylvania, care menține o bază de date numită Registrul Covid-19 al agenților externi și emergenți.
    În decursul mai multor luni, el și colegii săi cercetători au analizat mii de articole despre tratamentul Covid-19. Baza de date a acestora menține secțiunea Covid-19 a aplicației Cure ID, actualizând în mod constant datele, astfel încât medicii din întreaga lume să poată urmări cu ușurință noile bune practici în șanțarea coronavirusului.
    Începând cu 24 august, peste 30.000 de articole au fost publicate pe 448 de tratamente diferite pentru Covid-19.
    „Aceasta este ceea ce s-ar putea numi medicină exponențială”, a spus Feigenbaum. „Nu trebuie să fii un expert global pentru a avea 100 de cazuri în fața ta”.
    În schimb, dacă medicul are ceva nou de împărtășit, acesta este un mod ușor de a-l anula imediat.
    „Dacă împărtășiți datele cu alți medici, aceasta va ajuta mulți pacienți pe care nu îi veți vedea niciodată”, a continuat el. „Aceasta este democratizarea informației”.

    Schimb de date pentru sprijinirea medicilor din mediul rural

    Îmbunătățirea comunicării este una dintre modalitățile cheie de a aduce cele mai noi idei cât mai multor oameni posibil, în special în setările îndepărtate de orașele mari, unde medicii au acces mai bun la resurse și investighează cazuri mai neobișnuite de pacienți.
    „Registrele nu comunică între ele”, a spus Tirupati. „Există cazuri în spitalele rurale care altfel ar trece neobservate în literatura de specialitate”.
    Peste 1.500 de cazuri de coronavirus au fost raportate, inclusiv 47 de decese în județul Franklin, Pennsylvania, unde practică Tirupati, potrivit Universității Johns Hopkins.
    Primiți buletinul informativ săptămânal CNN Health

    Înregistrați-vă aici pentru a primi Rezultate obținute cu dr. Sanjay Gupta în fiecare marți de la echipa de sănătate a CNN.

    El a menționat că la 160 de mile vest de Philadelphia, sătenii, în special cei din minorități rasiale și etnice, nu se pot înscrie cu ușurință pentru studii clinice sau pot solicita îngrijiri specializate la centrele de cercetare importante, cum ar fi Harvard sau Stanford.
      Dar cu aplicația, medicii din mediul rural pot colecta instantaneu date de la aceste centre.
      „Cure ID poate analiza sute de droguri simultan. Asta m-a entuziasmat cu adevărat ”, a spus Tirupati.

      [ad_2]

      Sursa imagine: CNN

      RELATED ARTICLES
      - Advertisment -

      Most Popular

      Recent Comments