vineri, martie 29, 2024
AcasăMondenPărul va devenii tare și gros dacă îl razi frecvent?

Părul va devenii tare și gros dacă îl razi frecvent?

[ad_1]

Dacă vă radeți părul des, îi va schimba structura?

La bărbierit, părul devine mai dur, dar aparatul de ras nu îi afectează rata de creștere. De asemenea, densitatea nu se schimbă. Numărul de foliculi de păr de pe corpul nostru este programat chiar și în perioada de dezvoltare intrauterină. Părul dens va crește într-un loc sau altul – o chestiune de genetică.

Cu toate acestea, hormonii pot afecta creșterea părului. Dacă ai părul acolo unde nu ar trebui să fie, acesta este un motiv bun pentru a merge la o consultație cu un endocrinolog și pentru a fi testat pentru hormoni. Părul pufos poate deveni dens din cauza perturbării hormonale (la femei, acesta este testosteronul crescut). De asemenea, se întâmplă ca părul dens să se transforme în vellus datorită unui nivel crescut de dihidrotestosteron (în principal la bărbați), care este confundat cu chelie ereditară.

De ce simțim că după bărbierirea părului devine mai greu? Acest lucru se datorează faptului că firele de păr scurte care încolțesc creează un efect creion care se diminuează la sfârșit. Rasând partea mai subțire, părăsiți partea mai largă și grosieră.

Creșterea părului poate fi încetinită?

Rata de creștere a părului depinde nu numai de fondul hormonal, ci și de cantitatea de vitamine care intră în organism (apropo, vitaminele speciale fac nu numai părul de pe cap mai gros, ci și părul de pe alte părți ale corpului). Mâncarea nesănătoasă, lipsa nutrienților în dietă, lipsa somnului pot încetini creșterea naturală a părului, iar acest lucru va duce la o deteriorare generală a bunăstării.

Există vreo diferență între tipurile de păr și creșterea părului?

Conform statisticilor, blondele au mai mulți foliculi de păr decât brunete. Oamenii cu părul roșu au părul cel mai gros, dar numărul total de fire de păr este mai mic, așa că în exterior diferența nu este izbitoare. Oamenii cu pielea închisă au părul cel mai dur, iar grosimea lor poate fi de trei ori mai mare decât cea a părului cu piele deschisă. Grosimea părului nostru nu este aceeași pe toată lungimea lui: este mai groasă la rădăcină, mai subțire la vârf. Când tăiem partea superioară, ni se pare că părul a devenit mai gros.

Creșterea părului este influențată și de condițiile climatice. În sezonul cald, ritmul de creștere crește, așa că trebuie să vă tundeți și să vă bărbiți mai des vara decât iarna.

 

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments