duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulturaRugăciunea Brâul Maicii Domnului ce trebuie rostită de orice creștin ortodox. Efectele...

Rugăciunea Brâul Maicii Domnului ce trebuie rostită de orice creștin ortodox. Efectele sunt miraculoase

[ad_1]

Rugăciunea Brâul Maicii Domnului este spusă de orice creștin ortodox la nevoie sau pentru cei bolnavi, în zilele de miercuri și vineri, în zi de post și rugăciune. O legendă spune că Maica Domnului l-a țesut din păr de cămilă. Până în secolul al IV-lea, a fost păstrat la Ierusalim.

Racla de argint în care se află acum la Mănăstirea Vatoped a fost făcută în secolul al XVIII-lea în Țara Românească. Se crede că Brâul Maicii Domnului are puteri miraculoase, a vindecat nenumărați bolnavi si a ajutat femei care nu puteau avea copii.

Tămăduirea se produce prin purtarea unei panglici atinse de racla Brâului.

Rugăciunea Brâul Maicii Domnului ce trebuie rostită de orice creștin ortodox

“Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plină de dar, Domnul este cu tine.Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. Prea Sfântă Marie, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Sub îndurările tale scăpăm şi noi.

Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea şi de primejdii ne scapă, una Curată şi Binecuvântată. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, apără, mântuieşte şi păzeşte pe robul tău (numele) de tot răul şi necazul, de toate bolile şi durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile şi blestemele, ca întreg şi sănătos sa fie robul tău.

Ca şi cu o comoară luminată, Preacurată de Dumnezeu Născătoare cu prea cinstitul tău brâu, robul tău, (numele) se încununează şi se luminează, bucurându-se şi în taină se veseleşte, Stăpână, strigând către tine:

Bucură-te, coroană cinstită şi cununa dumnezeieştilor măriri.
Bucură-te, ceea ce eşti mărirea împlinirii, a veşnicei măriri şi veselii.
Bucură-te, prin care răsare bucuria.
Bucură-te, prin care piere blestemul.
Bucură-te, pântecele întrupării dumnezeieşti.
Bucură-te, îndraznirea celor muritori către Dumnezeu,
Bucură-te, muncirea vrăjmaşmilor celor nevăzuţi.
Bucură-te, îndrăznirea cea nebiruită a purtătorilor de duhuri rele.
Bucură-te, ceea ce ne curaţi de păcate şi de lucruri spurcate.
Bucură-te, căderea dracilor.
Bucură-te, uşa mântuirii.
Bucură-te, dătătoarea darului celui dumnezeiesc.
Bucură-te, cămaşa nunţii cele fără de sămânţa.
Bucură-te, lauda cea de cinste a preoţilor celor cuvioşi.
Bucură-te, prin care cad vrăjmaşii.
Bucură-te, mântuirea sufletului meu.
Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară.

Dat-ai robului tău (numele), Preamărită, tare îngrădire, pe acesta scapându-l de toate primejdiile, cu dumnezeieştile lucrări şi nebiruit de vrăjmaşi păzindu-l şi care striga către tine cu credinţă. Tăria, puterea şi cuvioasa mea bucurie este Fiul tău şi Domnul, ca un bun şi milostiv. Ca şi cu o cinstită coroană, cu brâul tău, robul tău (numele) cu bună credinţă luminat, fiind încununat cu dumnezeiasca ta mărire, să-l mântuieşti ca un milostiv. Amin!”

Sfântul Brâu al Maicii Domnului – scurt istoric

Conform tradiției, Cinstitul Brâu a fost împletit de Maica Domnului însăși din fire de camilă și, după adormirea ei și în momentul înălțării sale la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma. Două femei evlavioase din Ierusalim au promis că vor păstra Cinstitul Brâu.

Înainte de adormirea sa, Maica Domnului i-a cerut Sfântului Evanghelist Ioan să împartă acestora și cele două veșminte ale sale. O fecioară evlavioasă din aceeași familie a continuat misiunea de păstrare din generație în generație.

Orice creștin ortodox trebuie să spună rugăciunea Brâul Maicii Domnului datorită puterii de binefacere a acestei rugi.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments