duminică, iulie 21, 2024
AcasăCulturaCine este soția lui chef Richard Abou Zaki. Juratul de la “Chefi la...

Cine este soția lui chef Richard Abou Zaki. Juratul de la “Chefi la cuțite” are un restaurant cu o stea Michelin

Cine este soția lui chef Richard Abou Zaki. Juratul de la “Chefi la cuțite” are un restaurant cu o stea Michelin

[ad_1]

Soția lui chef Richard Abou Zaki este mai mare cu 13 ani decât acesta și au împreună o fetiță. Richard Abou Zaki este unul dintre membrii juriului din sezonul 13 al emisiunii Chefi la Cuțite, alături de Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner.

Tânărul bucătar deține un restaurant premiat cu o stea Michelin și a participat ca și concurent în sezonul 11 al show-ului culinar.

Cine este chef Richard Abou Zaki

Richard Abou Zaki, în vârstă de 27 de ani, s-a născut în Piatra Neamț. Pasiunea sa pentru bucătărie a fost prezentă încă de la o vârstă fragedă, motiv pentru care s-a orientat către acest domeniu. Juratul din emisiunea Chefi la Cuțite a început să gătească de la vârsta de 8 ani, când rămânea singur acasă în timp ce mama sa era la serviciu. La vârsta de 5 ani, s-a mutat în Italia. Mama sa este de origine română, iar tatăl său este libanez.

„Mama mea e româncă, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. S-au despărțit când aveam 6 luni”, a dezvăluit el.

Cariera sa culinară a debutat la renumitul restaurant Le Gavroche din Anglia, unde a ocupat funcția de chef de partie. Restaurantul deține 3 stele Michelin, fiind primul din Anglia care a obținut această distincție.

După un an și jumătate, s-a reîntors în Italia, la Modena. Acolo, a lucrat ca sous-chef alături de celebrul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana.

Osteria Francescana este un restaurant cu trei stele Michelin, care a fost clasat pe locul 1 în lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori.

„Toată viața mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la «Chefi la Cuțite» este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie și de a inspira oamenii pasionați de acest domeniu. (…) Am pornit de la 5 angajați, acum coordonez o echipă de 45 și tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o ușă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică și contemporană”, a afirmat Richard Abou Zaki.

Richard Abou Zaki a fondat patru restaurante în Italia. Primul dintre ele, Retroscena, a obținut o stea Michelin la doar 8 luni de la deschidere. Astfel, tânărul român a devenit unul dintre cei mai tineri bucătari din Italia care au fost recompensați cu o stea Michelin.

Cine este soția lui chef Richard Abou Zaki

Richard Abou Zaki este căsătorit cu Alexandra și au împreună o fetiță în vârstă de 3 ani, pe care au numit-o Carlotta Fiamma. Soția bucătarului este cu 13 ani mai în vârstă decât el, și are vârsta de 40 de ani.

Bucătarul preferă să păstreze discreția în privința vieții sale personale, dar ocazional împărtășește fotografii cu familia sa pe platformele de socializare.

Richard și Alexandra sunt împreună de opt ani, iar în urmă cu trei ani au cunoscut bucuria de a deveni părinții unei fetițe minunate. Cu ocazia zilei de naștere a soției sale, bucătarul i-a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

„Astăzi este ziua ta specială. 40 de ani din care o bună parte i-am petrecut împreună ca adulți. Mulțumesc pentru timpul, sfatul și ajutorul tău în momente critice. Astăzi este ziua ta și sper că este una specială și memorabilă. La mulți ani! PS: Nu-ți fie frică să îmbătrânești deoarece întotdeauna vei avea un spirit tânăr”, a scris el pe Facebook.

Soția lui chef Richard Abou Zaki îi este alături mereu și ambii își îndreaptă toată atenția către fiica lor, Carlotta.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments